Als je op straatniveau staat, is het niet voor te stellen hoe het uitzicht vanaf één van de bovenste verdiepingen van een wolkenkrabber zal zijn. De deelnemers krijgen deze kans in het One world observatory, op de 102e verdieping van het World trade center. Een flitsende lift brengt ze snel omhoog.

Als de deelnemers in de lift stappen, is het toch wel spannend: Hoe hoog zullen ze gaan? Hoe snel zal het gaan? Eén van de deelnemers begint zelfs over Abeltje en zijn liftavonturen… Als de lift vertrekt, zijn de antwoorden snel duidelijk: Het gaat heel snel en onderweg schieten de beelden van de bouw van New York voorbij en even later gaan de deuren al open.

Maar… de deelnemers zien nog niets. Pas na een uitleg op een projectiescherm gaat ineens het scherm omhoog en zien de deelnemers het eerste uitzicht over New York. Maar ze willen meer zien, foto’s maken, genieten, in de verte staren. Na een paar gangen en trappen hebben ze eindelijk het uitzicht waar ze van gedroomd hebben.

Het is ongelooflijk: Je kan waanzinnig ver kijken, je herkent de beroemde gebouwen, ze zien nogmaals het Vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge… Ze krijgen er geen genoeg van. Natuur maken ze selfies, ze vergeten hun hoogtevrees en genieten alleen nog maar: Het wordt duidelijk dat er in New York nog heel veel meer te zien is, snel pakken ze de lift weer en gaan weer op pad.