Bij het stadje Harper’s Ferry komen de rivieren Shenandoah en Potomac samen. Het is een historisch stadje, maar je kan er ook prima outdoor-activiteiten doen. Eén van de activiteiten is ‘tuben’: Je drijft dan in een opblaasband de rivier af. Lekker afkoelen in het water, relaxen, bijkletsen en genieten van de prachtige omgeving.

Is ‘tuben’ de meest stoere en avontuurlijke activiteit? Nee! Maar is dat erg? Zeker niet! Al snel liggen de banden en de deelnemers in het water. De zon schijnt, het water is lekker verkoelend en iedereen is dik ingesmeerd met zonnebrand. Wat kan er nog mis gaan? Bijna niks!

Hier en daar stroomt de rivier iets sneller, soms val je uit je band en soms bots je tegen iemand aan. Meer problemen en meer zorgen heb je niet onderweg. De gidsen houden in hun kano’s alles in de gaten en de deelnemers dobberen rustig verder. Ze vormen een flinke groep van banden en blijven zo vlak bij elkaar, da’s wel zo handig als je aan wilt bijpraten.

De tocht duurt een paar mijl en onderweg dobberen ze langs rotsformaties, bossen en langs het stadje Harper’s Ferry. Als ze de brug bij Harper’s Ferry en ook de volgende brug voorbij zijn, moeten ze naar links zien te gaan. Het water is wat ondieper en er liggen wat eilandjes in de rivier. De hele activiteit is mooi relaxt, zelfs met kleine oogjes is het gewoon leuk om te doen. Kortom: Lekker relaxen in je tube, top!