De Shenandoah-rivier is overal vrij breed, niet superdiep, maar… met stroomversnellingen en hier en waar wat ‘white water’: Een leuke uitdaging voor de deelnemers. Een paar dingen zijn zeker: Iedereen wordt nat, in alle boten is het gezellig en… als je je niet insmeert, verbrand je.

Eerst volgt een instructiefilm, maar eigenlijk willen de deelnemers zo snel mogelijk het water in. Het is warm en wat ziet het water er geweldig uit! Gelukkig gaan ze snel van start: Helm op, peddel vast en snel de boot in. Bij raften is het altijd een verrassing of het water echt zo ‘white’ is en of de stroomversnellingen echt zo heftig zijn. De rivier is prima, het water is lekker fris en de stroomversnellingen vallen meestal mee.

De deelnemers peddelen lekker mee, spetteren elkaar nat, doen wedstrijdjes met de andere boten en het is helemaal niet erg om overboord te slaan. De rivier stroomt de goede kant op, dus het is niet nodig om de hele tijd te peddelen. Er is genoeg kans om van de omgeving te genieten en in de boten is het gezellig. Ook voor de instructeurs is het een relaxt uitje: De deelnemers kunnen allemaal zwemmen, spreken allemaal Engels en hebben er zin in.

Aan deze tocht komt veel te snel een eind en voor een aantal mensen had het best wat heftiger gemogen. Maar leuk was het zeker. Als ze op de kant staan, merken ze weer hoe warm het is. Zouden ze nog even het water in mogen om te zwemmen?