Aan de oevers van de Shenandoah-rivier en de Potomac-rivier staan grote bomen. Ook die bieden uitdagingen: Er zijn ziplines en hoogteparcours gebouwd en de deelnemers staan al snel klaar voor deze uitdagingen. Instructievideo, klimgordel, helm… laatste check en dan snel de bomen in.

Eigenlijk alle deelnemers hebben al ervaring met dit soort activiteiten. Tijdens de jamboree hadden z kansen genoeg om te ziplinen, te klimmen en te abseilen. Toch is het hier weer anders en je bent langer met je activiteiten bezig. Bovendien zorgen de bomen voor wat schaduw. Snel aan de gang dus.

Het parcours van de zipline staat niet alleen uit tokkelbanen, je moet ook steeds via ladders omhoog klimmen en over wiebelige bruggen naar de volgende zipline lopen. De instructeur doet het voor, de deelnemers doen het na. Het is wel te zien dat de deelnemers al veel klim-ervaring hebben: Afzetten voor de zipline is geen probleem en wiebelige bruggen lijken ineens niet zo wiebelig als de deelnemers er overheen rennen. Het gaat prima!

Ook bij de andere ziplines zijn weinig problemen. Wel is het nieuw dat je op je op je rug en niet aan de voorkant wordt vastgemaakt, maar het blijft een heerlijk gevoel om van een zipline af te suizen. Het is gewoon genieten en al die mooie herinneringen aan de WSJ komen weer terug… Je zou bijna vergeten dat het pas een kleine week geleden is dat de jamboree werd afgesloten, we zijn soms zo druk bezig dat we vergeten om terug te denken aan de jamboree, maar die verhalen komen zeker weer terug als we in het vliegtuig zitten en zeker als we thuis zijn en terugdenken…