Afscheid nemen is niet makkelijk, het leven op de campus beviel prima. Toch is vandaag de grote vertrekdag: De tassen moeten ingepakt worden, de kamers moeten opgeruimd en ook in de lounges moet alles weer aan kant. De deelnemers hebben een dubben gevoel: Het is fijn om thuis te zijn, maar wat hadden we een geweldige tijd in Amerika... en die tijd is nu wel echt voorbij.

Als alles tassen buiten zijn en de bus voor de deur staat, is het een kwestie van inladen en instappen. Toch stellen we het echte vertrek nog even uit: Onderweg naar het vliegveld gaan de troepen nog naar het air&space museum. Maar daarna komt het vliegveld wel erg dichtbij. In de loop van de middag vertrekken alle troepen vanaf het museum naar het vliegveld. Voor het museum nemen de mensen van de verschillende troepen nog snel afscheid: Er zijn ook tussen verschillende troepen mooie en hechte vriendschappen ontstaan, maar toch zijn de afstanden in Nederland veel groter. Op de campus kon je elkaar makkelijk opzoeken, in Nederland liggen Wezep, Heinkenszand, Kernhem en Oegstgeest net niet vlak bij elkaar.

Op het vliegveld weet iedereen inmiddels ook de weg: Ruimbagage, handbagage, formulieren, paspoorten, instapkaarten... het zijn geen onbekende woorden meer. Het is echt tijd om in te stappen. Via deze link is het reisschema van de troepen te vinden.