soesP1160684Dit weekend hebben o.a. de Rookworsten, Kruidnoten, Nonnevotten en de Soezen hun tweede troepweekend. De jeugddeelnemers van de Soezen hebben allemaal een vliegticket ontvangen voor een vlucht met Soezen Airlines vanaf Alkmaar Airport. De reis kan beginnen!

Als de deelnemers door het toegangshek komen, kunnen ze meteen in de rij gaan staan voor het inchecken. Snel zoeken ze hun paspoort op, plukken hun ticket uit hun tas en doen alsof ze bijna geen bagage bij zich hebben… Marit giechelt bij het inchecken: “Ik ben mijn ticket vergeten…”. Mathéo is beter voorbereid. Het paspoort heeft hij al in zijn hand en ook zijn ticket heeft hij snel gevonden. “Ik ben wel een beetje veranderd” mompelt hij als de mevrouw bij de incheck-balie controleert of hij echt wel de persoon op zijn paspoortfoto is. Maar… met één check-in is de controle nog niet voorbij. De bagage wordt gewogen, de handbagage wordt gecheckt en iedereen moet door het controlepoortje.

soesP1160701Mathéo maakt zich geen zorgen: Hij heeft zelf zijn tas ingepakt, dus hij weet precies wat hij bij zich heeft. Denkt hij… Totdat de douanier vals geld vindt en ook nog sporen van drugs! Dan raakt Mathéo toch een beetje van slag: “Dat heb ik er niet ingestopt!” roept hij verbaasd, maar toch moet zijn hele tas gecontroleerd worden. “Ik heb wel een klein bijltje bij me…” zegt hij eerlijk, maar dat is geen probleem. Gelukkig vindt de douane verder niets bijzonders… of zou Mathéo erin geluisd zijn?

Sebastiaan maakt zich in de rij ook geen zorgen: “Het is gewoon een Scoutingluchthaven en… ik ben eigenlijk illegaal!” lacht hij en hij is snel door de checks heen. Ook Manuel laat zonder problemen zijn bagage wegen: 10 kilo! Ook bij de handbagage-check heeft hij niets te verbergen: Zijn broekzakken zijn al leeg en hij heeft alleen een camera bij zich. De laatste drie deelnemers rollen iets minder snel door de controles: Stijne en Merel missen bijna hun vlucht, maar rennen snel naar de bagage-check. “12,5 kilo?!” roept de douanier, “Jullie gaan maar twee nachten weg toch?” Maar Merel laat zich niet uit het veld slaan: “Dat is van ons samen, hoor!” en snel kunnen ze naar het controlepoortje. Zij moet wel even gefouilleerd worden, maar het probleem is snel opgelost. Bij Morris kost het wat meer moeite: Bij hem blijft het poortje maar piepen… en zijn broekzakken zijn echt leeg en zijn riem is ook al af. “Ow… het is je veiligheidsspeld!” mompelt de douanier en zo is de hele troep compleet en is er voor iedereen een plekje in het vliegtuig.

soesP1160749Ook in het vliegtuig is alles prima geregeld, inclusief veiligheidsinstructie. De deelnemers zoeken even naar de stoelriemen, zoeken naar hun tafeltje dat ze op moeten klappen en nog niet alle telefoons staan op vliegtuigstand. Als de crew aankondigt dat de verlichting gedimd gaat worden, worden sommige deelnemers wat onzeker. “Ik kan niet bij mijn leeslampje, ik ben te klein!” roept Mathéo in gespeelde paniek. Ineens komt er veel rook de cabine binnen en mompelt de piloot dat er helaas een noodlanding gemaakt moet worden. Iedereen komt zonder kleerscheuren uit het vliegtuig en ze bereiken hun eindbestemming niet. Maar… het troepweekend is nu wel echt begonnen en na een samenwerkingsspel is het tijd om de tenten op te zetten. Dit belooft een prima troepweekend te worden!