ist groep kleinRuim 300 IST’ers hebben dit weekend genoten van het IST-weekend in Baarn. Het was de eerste keer dat (bijna) alle IST’ers bij elkaar waren voor… gezelligheid, nieuwe informatie en natuurlijk om veel nieuwe mensen te leren kennen. Het werd een geslaagd weekend, al waren de nachten wel fris.

 Het terrein stroomde op vrijdagavond al snel vol met alle IST’ers, die toegelaten waren tot de Taai-Taai Highschool. Al snel werden er nieuwe contacten gelegd en om half tien waren de meeste tenten opgezet en kon de opening in de kampvuurkuil beginnen. Na mooie welkomstwoorden en een sfeervol optreden met ‘Living in America!’ kan het IST-weekend echt beginnen. Het kampvuur brandt, het is gezellig in de feesttent en de hapjes en drankjes smaken prima. In de tent is het lekker warm en de meeste IST’ers zien weinig reden om vroeg naar bed te gaan…

ist2 kleinOp zaterdag organiseren de IST’ers het programma zelf: Met spelletjes, activiteiten en opdrachten leren ze elkaar en Amerika nog beter kennen: Met linedancen, een relax-bar, een taal-quiz, een Taaitaai-lied, katapult pionieren en buks schieten vermaakt iedereen zich prima en iedereen begint na een frisse nacht langzaam op te warmen. Ook het contingent management team heeft activiteiten, zoals informatie van logistiek en van gezondheid en het passen van de contingentskleding.

Aan het eind van de middag gaat de bar weer open en worden de barbecues opgestookt. De Open Vallei stroomt vol, mensen kletsen bij, maken reisplannen voor de Verenigde Staten, praten over hun ‘job offers’ van de Amerikaanse organisatie en het is mooi om te zien dat echt zoveel Nederlandse IST’ers zich in gaan zetten voor de Amerikaanse organisatie.

ist1 kleinDat de activiteiten hongerig maken is wel duidelijk: Het vlees en de bijgerechten van de barbecue verdwijnen snel en na een korte presentatie van een reisbureau kan het feestje in de tent weer beginnen. Buiten koelt het snel af, maar binnen wordt het alleen maar warmer en gezelliger. Toch slaat de vermoeidheid ook toe en van de warme tent naar de warme slaapzak is nog best een stukje lopen.

Op zondag starten de meeste IST’ers rustig op. Na het ontbijt staan er nog een paar activiteiten klaar, verder worden er al tenten afgebroken en als de zon doorbreekt, wordt het weer drukker op de Open Vallei. Verschillende groepjes genieten van de zon of zitten rustig af te wachten tot de hun tenten helemaal droog zijn. Haast heeft niemand en rustig rommelt iedereen verder: met de lunch, met het inpakken en met het slepen met bagage.

Om half twee is de kampvuurkuil weer gevuld met alle IST’ers. Bij daglicht kan je pas echt goed zien hoeveel het er zijn: Ruim 300! En allemaal enthousiast, met mooie plannen en met nieuwe ideeën. Na een optreden van cheerleaders en een oproep om dates te zoeken voor de Promnight van het volgende IST-weekend is het tijd om afscheid te nemen. Rustig vertrekt iedereen naar huis, het contingent mag trots zijn op zoveel enthousiaste vrijwilligers!