noord2De troepen Dropjes, Kruidnoten en Rookworsten genieten al twee dagen van een top-clusterkamp. Op zondagmorgen staat er een groot postenspel op het programma, een reis langs de staten van Amerika. Overal op de camping zijn activiteiten: sommige super-actief, sommige creatief… of superlui… of lekker actief.

Tom heeft zijn paspoort snel ingevuld: “Ik ben Tom, mijn ouders komen uit Groenland en ik ben geboren in Nairobi… dat heb ik goed geschreven toch?” Snel gaat hij op reis en staat even later in de rij bij het krat stapelen. Met een Amerikaanse lolly in zijn mond helpt hij zijn buddy met het aangeven van de kratten. Als hij zelf aan de beurt is, schept hij lekker op over zijn kratklimkwaliteiten, natuurlijk op een Groenlandse manier. Ook Gerwin schiet omhoog, al mompelt hij vanaf het 8e krat wel dat de boel een beetje instabiel wordt. Toch valt de stapel pas om als hij bovenop 14 kratten staat.

noord1Bianca en Lieke hebben ondertussen een luchtbuks in handen. Toch een beetje onwennig richten ze op het doel, uiteraard goed begeleid door troepstaf Jacco. “Ja!” roept Bianca als ze gevuurd heeft, Bijna raak!” Ook Lieke is blij verrast: “Ik heb het net op het bordje geraakt!” Kim en Kirsten hebben andere plannen: “Als we nou allebei zeggen, dat ‘ie in het midden zat… dan weet niemand of dat waar is of niet…”

Ook in ander staten is veel te doen, zoals pita-broodjes bakken. Helen en Evianne zitten te wachten tot de kaas gesmolten is, ze hebben niet door dat er verderop een stevig spelletje bubbel-bal bezig is. De deelnemers kruipen in grote opgeblazen ballen en probeer elkaar omver te duwen. Eigenlijk is het de bedoeling dat er gevoetbald wordt, maar het is veel leuker om elkaar omver te beuken. Rutger heeft de smaak helemaal te pakken en zijn troepmaatjes moeten het ontgelden. Geen probleem, ze rollen omver en staan weer op.

noord3Alle en Ruben hebben een heel andere opdracht gevonden: Car-a-oke! De deelnemers zitten in een auto, verkleden zich en… zingen mee met Amerikaanse hits. Ze gaan flink los op het nummer Born in het USA. Als ze klaar zijn met dansen, schreeuwen en zingen als ook de auto weer helemaal stil staat, kruipen ze de auto uit. Aan de tafel ernaast schilderen Jelle en Mette een spreuk op een banner: “J’espir une bonne voyages…”. “Misschien klopt het niet helemaal, maar dat geeft niet… ik ben dyslect!” zegt Jelle lachend.

Er is in nog veel meer staten wat te doen: dasklompjes schilderen, bijkletsen met het contingent management team, popcorn eten, swoppen, boogschieten en ga zo maar door. Het is prachtig om te zien dat er gezellig wordt bijgekletst en dat iedereen het prima naar zijn zin heeft. Helaas is het clusterkamp alweer bijna voorbij… Ze houden vast en zeker contact met elkaar en de volgende troepkampen zijn alweer in maart 2019.