rook1De Rookworsten kamperen op een mooi weiland in Borger, bij deelnemer Thijs thuis! Na een koude nacht is iedereen weer opgewarmd en wordt er gezellig bijgekletst, maar… er is ook tijd voor serieuze zaken: Informatie over de aanslagen en gevolgen van 9/11 en de deelnemers denken na over hun bagage en paklijst. Heel lang stil zitten lukt niemand, dus er staat ook een renspel op het programma.

rook3Als de deelnemers beginnen met hun bagagelijst, weet Tom al meteen wat er mee moet: “Condooms! Je weet maar nooit!” lacht hij, maar zijn lijst wordt nog veel langer: Shorts, T-shirts en drie zonnebrillen. “Er gaat vast wel een zonnebril stuk, dus dan heb ik er nog eentje reserve!” legt hij uit. Bij zijn buurman Jorian staat zijn roze hoofdband boven aan de lijst, er is inmiddels niemand meer die zich daarover verbaast. Toch zijn de lijsten nog lang niet compleet, dat blijkt wel als ze hun eigen lijst met de lijst van hun buurman of buurvrouw gaan vergelijken: “Ow ja! Beha’s, die was ik helemaal vergeten!” roept Jorian als hij op de lijst van zijn buurvrouw kijkt. Tom is er ook nog niet helemaal uit wat hij meeneemt en vooral hoeveel: “Ik heb helemaal geen 21 onderbroeken” mompelt hij, “Zou 15 ook genoeg zijn? Of 7?” Als iedereen een belangrijk mag noemen, kan hij zijn eigen lijst nog aanvullen: Zijn paspoort en zorgpas was hij helemaal vergeten. Maar… hij heeft nog wel een aanvulling voor de anderen: “Badslippers! Comfort gaat boven alles! En het is gewoon heel belangrijk!” Ook de anderen vullen de lijst nog aan: Leon noemt zijn brillendoos en Stefan denkt aan zijn Scoutfit. Ondertussen is Tom nog aan het twijfelen over zijn onesie: “Zal ik mijn draken-onesie of panda-onesie meenemen?” Hij is er nog niet helemaal uit. Aan het eind is het voor de meeste deelnemers wel duidelijk wat er wel en niet mee mag en hoeveel de bagage mag wegen.

rook2Als de andere helft van de groep terug is van de 9/11-presentatie staat er een renspel op het programma, waarbij de deelnemers elkaar moeten inhalen om te tikken. Even later beginnen ze zelf met een potje Hollandse leeuwen, ook prima natuurlijk! De zon schijnt lekker in Borger, de deelnemers kletsen daarna lekker bij in de zon of de schaduw of drinken een drankje. Met zo’n relaxt weertje en zo’n gezellige sfeer komt het helemaal goed bij de Rookworsten!