vaccinatiesDe jamboree-organisatie geeft adviezen over vaccinaties, niet alleen over mazelen maar ook over andere ziektes. De belangrijkste info staat op de FAQ-pagina. Uitgebreide info over mazelen staat daar ook en ook hieronder.

Vanwege uitbraken van mazelen in de Verenigde Staten adviseert de jamboree-organisatie om je te laten vaccineren tegen deze ziekte. Wanneer veel mensen op een relatief klein oppervlak bijeenkomen, zoals tijdens de jamboree, is de kans op overdracht van de ziekte groter. Op dit moment zijn er geen uitbraken in West Virginia. In New York zijn wel gevallen van mazelen gerapporteerd. 

Wanneer ben je beschermd tegen Mazelen?

Als je mazelen hebt doorgemaakt of als je tegen mazelen gevaccineerd bent, ben je beschermd. De mazelenvaccinatie is onderdeel van de BMR-(Bof, Mazelen en Rodehond) vaccinatie en is opgenomen in het RijksVaccinatieProgramma.

Nog niet beschermd?

Laat je vaccineren! De vaccinatie bestaat uit twee prikmomenten. Bij 95% van de mensen is er al levenslange bescherming na één prik. Om de overige 5% te beschermen, wordt het vaccin nog een tweede keer aangeboden, meestal drie maanden na de 1e vaccinatie.

Weet u niet of u (of uw kind) gevaccineerd is, raadpleeg dan uw huisarts/GGD.

Wilt u meer weten over Mazelen?

Lees dan de informatie van het Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

https://www.rivm.nl/mazelen