De leden van het International service team maken de WSJ tot een onvergetelijk evenement!

wsj meedoen ist header

Meer dan 300 Nederlandse IST'ers hebben zich aangemeld om mee te gaan naar de World Scout Jamboree in Amerika. Zij beleven op 27 en 28 januari 2018 de selectiedagen en weten daarna of ze zich definitief in kunnen schrijven.

De kandidaten hebben zich aangemeld op basis van de volgende vacature:

Voor het Nederlands contingent zijn we op zoek naar IST’ers die mee gaan draaien in de organisatie van de World Scout Jamboree. In de periode voorafgaand aan de WSJ zullen zij zich samen met de andere leden van het Nederlands contingent  voorbereiden op dit avontuur en ook een actieve bijdrage leveren aan de voorbereidingen. De IST-bijdrage is vastgesteld op € 1.510,- euro. Zowel de World Scout Jamboree als het Nederlands contingent kan niet zonder IST’ers: Zij maken het programma tot een succes, helpen met ondersteunende diensten en springen overal bij waar hulp nodig is. Op de WSJ zijn duizenden IST’ers uit de hele wereld actief om het kamp tot een onvergetelijk evenement te maken en uiteraard hebben ze zelf ook kansen genoeg om hun WSJ tot een topavontuur te maken.

Wat houd deze functie in? Wat wordt er van jou verwacht?
Vanaf begin januari  2018 tot eind november 2019 ben je IST’er in het Nederlands contingent. Gedurende deze periode worden de volgende zaken van je verwacht: .

• Aanwezigheid bij twee IST-voorbereidingsweekenden
  • Aanwezigheid bij het contingentskamp
  • Actieve bijdrage aan de voorbereiding van het Nederlands contingent (zoals o.a. ondersteuning aan troepweekenden, deelname aan een werkgroep van het contingent, deelname aan de voorbereidingen van de IST-weekenden etc.
  • Tijdens de WSJ ben je werkzaam in een internationaal team, bij een van de onderdelen van de WSJ-organisatie om dit kamp tot een onvergetelijke ervaring te maken voor alle deelnemers.

Deze functie is een mooie uitdaging, het geeft jou de kans om aan je kwaliteiten zoals samenwerken, informatie overdragen, troubleshooting, flexibiliteit etc. een bijzondere impuls te geven. Vanzelfsprekend ben je lid van Scouting Nederland en heb je een landelijke VOG of overleg je deze voorafgaand aan je formele benoeming.

Wat moet je kennen en kunnen?

• Een medewerker moet volledig zelfstandig kunnen functioneren. Dit betekent dat je voor jezelf moet kunnen zorgen, zelfstandig jouw taak moet kunnen uitvoeren tijdens de Wereld Scout Jamboree en dus niet afhankelijk bent van andere medewerkers.
  • Tijdens de WSJ dien je 18 jaar of ouder te zijn.
  • Het beheersen van de Engelse taal is een must en beheers je ook nog de Franse taal dan is dat alleen maar extra handig tijdens de WSJ 2019.
  • Je agenda heeft voldoende ruimte om tot en met november 2019 volop met de WSJ2019 bezig te zijn.

Je beloning
Uiteraard is de unieke ervaring die de World Scout Jamboree oplevert al een beloning op zich. De World Scout Jamboree biedt de mogelijkheid om extra vaardigheden en vele (internationale)  contacten op te doen.  Voor IST’ers geldt een eigen deelnameprijs, omdat zij de gelegenheid hebben hun eigen reis naar de WSJ te regelen, waarbij er de mogelijkheid bestaat om een eigen voor- of nareis te plannen.

Informatie:
Meer weten? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  We zullen dan zo snel mogelijk (telefonisch) contact met je opnemen. Lees eerst de IST-deelnemersvoorwaarden.