tsw3

Eindelijk was het zover: Op 5 januari begon voor de troepstaf het eerste troepstafweekend. Ze hadden een boel vragen: Met wie ga ik een team vormen? Wat wordt mijn troepnaam? Welke jeugddeelnemers heb ik in mijn troep? En… wat gaan we allemaal doen dit weekend? Op zondag 7 januari gingen ze weer naar huis en op al die vragen hebben ze een antwoord gekregen.

De troepstaf is nog wat onwennig als ze binnen komen: Ze zijn erg nieuwsgierig, enthousiast en willen direct alles weten. Maar… eerst telt de klok op Time Square af naar 00:00 u en dan begint de introductie van de Verenigde Staten: Van baseball, naar American football en van Thanksgiving naar Independence Day, er komt van alles langs. Als we ingezoomd hebben op West-Virginia en het jamboreeterrein nemen Suzanne en Marcel (contingentsleiding) het woord: “Jullie mogen mee!” is de snelle boodschap en natuurlijk snappen ze welke vragen er leven. De belofte is ook snel gedaan: “Jullie krijgen dit weekend een heleboel informatie!” Tijdens het programma-onderdeel Appalachian Trail maakt de troepstaf kennis met alle teams van het contingent management team en daarna hebben ze genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen en het gezellig te maken: Het wordt een lange en gezellige avond in Lunteren.

tsw2De volgende dag gaat de troepstaf ook weer op reis: Deze keer langs acht Amerikanse feestdagen, zoals Haloween en Thanksgiving. Het is een erg afwisselen programma met o.a. cupcakes bakken, Jenga met een twist, informatie over The International Award for Young People, boogschieten en ga zo maar door. Bovendien is dit voor de troepstaf ook een mooie kans om elkaar nog beter te leren kennen en ideeën op te doen voor hun troepweekenden. Aan het eind van de middag is het eindelijk tijd om de teams bekend te maken: Iedere deelnemer vindt een hint met zijn of haar naam erop in de eetzaal. Er zijn steeds vier hints die bij elkaar passen en samen bij één staat van Amerika horen. De teams zitten prima in elkaar: Iedereen begint met een plannen te maken, ideeën uit te wisselen en te brainstormen. Ook tijdens het avondeten gaan de gesprekken gewoon verder, want… alle teams gaan uit eten in een Amerikaans pop-up-restaurant. Het restaurant wordt gerund door… het contingent management team en de IST’ers in de keuken. Met Amerikaanse schorten om wordt de troepstaf bediend en de hamburgers met side dishes smaken heerlijk.

Om bij te komen van de maaltijd vertrekt de troepstaf op een wandeling in de omgeving, Gelukkig zijn ze weer vol energie als ze terug komen, want… ze komen terecht in een Amerikaanse pubquiz. Na de quiz is er nog tijd om lekker onderuit te zakken, een drankje te drinken en het bijzonder gezellig te maken. De nacht slaap is niet voor iedereen lang genoeg, maar op zondagmorgen zit de hele club op tijd aan het ontbijt. Er komt op deze zondag nog meer informatie op de troepstaf af, om ze nog beter voor te bereiden op hun eerste troepkamp. Maar… er waren nog twee vragen open: Welke jeugddeelnemers zitten er in welke troep? En hoe heten de troepen?

tsw1Op allebei de vragen komt een antwoord: Een echte ‘Franse’ kok komt op bezoek om de “Bake America great again’ te presenteren en de beste cupcake-versierders mogen als eerste hun troepnaam uitkiezen. Voor iedereen is er keus genoeg en als het troepstafweekend afgelopen is, gaan de teams naar huis met veel informatie, veel energie, veel ideeën en veel enthousiasme. En… met hun team, met een lijst met hun deelnemers en met een troepvlag.

Het was een geweldig weekend en het contingent management team en de contingentsleiding hebben alle vertrouwen in deze troepstaf: “Jullie zijn fantastisch, we gaan op weg naar een top-WSJ!”