P1130548aVandaag  vond in Den Bosch de tweede IST-selectiedag plaats: Zo'n 180 scouts waren aanwezig, die graag als IST'er naar Amerika willen om de Amerikaanse organisatie van de World Scout Jamboree te ondersteunen. De dag begon rustig en voor sommigen een beetje onwennig: In 2015 waren ze nog jeugddeelnemer, nu hopen ze IST'er te worden.

Na het welkomstwoord door Suzanne en Marcel en na de uitleg van Margot, Peter en Bart voelt iedereen zich al snel thuis; De lokalen voor de workshops zijn zo gevonden en al snel vinden er mooie brainstorms en goede discussies plaats. Tussendoor is er tijd genoeg om mooie jamboree-verhalen uit te wisselen, plannen te maken voor een voor- of nareis en in de IST-appgroep wordt het al flink druk. Er zitten al zo'n 200 IST'ers in deze groep!

Ook tijdens de lunch- en de koffiepauze ontstaan er al reisgroepjes en het is mooi om te zien, dat veel mensen al anderen blijken te kennen van eerdere jamborees of ander kampen. Aan het eind van de dag is er toch wat spanning: Zou iedereen mee mogen? In principe wel, maar... alle IST'ers moeten zich nog wel eerst inschrijven bij de Amerikaanse organisatie, de link en de uitleg daarover vind je binnenkort in de nieuwsbrief.