aP3240590Bij alle troepen is het een gezellige boel en er ontstaan snel veel nieuwe vriendschappen. Ook bij de Dropjes en bij de Kruidnoten is de sfeer prima. Op zaterdagmiddag zijn de Dropjes in een klimpark te vinden en de Kruidnoten schuiven aan in hun eigen hamburgerrestaurant.

De deelnemers van de Dropjes hebben een stevige middag achter de rug: Eerst zijn ze via een tocht bij een klimpark in Meppel terecht gekomen. De uitdaging: Veel klimmen, hoog klimmen, ver klimmen, van kabelbanen roetsjen en natuurlijk elkaar overhalen om grenzen te verleggen. Dat lukt geweldig! De deelnemers zijn overal te vinden en ze leren elkaar op deze manier nog beter kennen. Er is voor iedereen een uitdaging te vinden: Niet iedereen wil helemaal omhoog of wil te grote stappen nemen tussen de verschillende palen. Vanaf de grond zijn de Dropjes overal te zien, ze hebben het klimpark voor zichzelf!

aP1140337Maar… ze moeten wel iets terugdoen voor deze topmiddag. Het is geen probleem om de grasvelden even aan te harken en de bladerenop te ruimen. Tijmen twijfelt of het zo zinvol is: “Ik ben blij dat we dit gedaan hebben, maar… je ziet er niks van” glimlacht hij. Daarna lopen ze samen terug naar hun clubhuis in Meppel. Er is tijd om even bij te komen bij het kampvuur, in de tent, in het clubhuis en een aantal Dropjes voetballen wat. Niet iedereen is een topspeler, maar gezellig is het wel. Bij een spelletje trefbal lijkt Mark iedereen te slim en te snel af, maar… dat laten twee stevige deelnemers niet gebeuren. Ze pakken Mark eenvoudig op, zodat hij toch af gegooid kan worden. En Mark? Die vindt het allemaal prima: Hij weet dat hij gewonnen heeft en eigenlijk weet de rest dat ook.

aP1140383In Stadskanaal bij de Kruidnoten is het tijd voor het avondeten. De deelnemers zijn van harte welkom in het hamburgerrestaurant, dat wordt georganiseerd door de troepstaf en de IST’ers. Dolf, Iris en Elise twijfelen even als troepstaf Martijn ze vraagt of ze gereserveerd hebben, maar Martijn schiet al in de lach: Niemand heeft gereserveerd en natuurlijk is iedereen welkom. Voor de jeugddeelnemers is het even wennen om met ‘u’ aangesproken te worden en ze mogen op hun menu’s precies aankruisen wat ze op hun burger willen. Andel twijfelt even, maar weet dan de oplossing: “Ik wil eigenlijk alleen een salade’tje!”, natuurlijk kruist hij daarna wel bijna alle ingrediënten aan en even later krijgt hij ook een goed belegde burger met een hamburger, sla, tomaat, augurk en veel saus. Ook Thomas is in de war als hij zijn burger krijgt: “Waar is het bestek?” roept hij verbaasd. Ook Noor mist haar bestek, maar… over de burger valt niet te klagen: “Die is echt lekker!” straalt ze.

Aan alle tafels is het erg gezellig, de deelnemers kennen elkaar pas 24 uur, maar het is nu al een gezellige boel: Iedereen kletst met iedereen en er worden al druk verhalen en roddels uitgewisseld. Dit is een prima start van hun jamboree-voorbereiding en dat geldt ook voor de andere troepen.