tsw2 1Dit weekend heeft de troepstaf weer veel nieuwe informatie gekregen, nieuwe ervaringen opgedaan en nog meer gezellige mensen leren kennen. Tijdens het troepstafweekend in Baarn kregen ze een vol en afwisselend programma voorgeschoteld en werden ze op de hoogte gebracht van de laatste nieuwtjes.

Op de vrijdagavond viel de troepstaf meteen in een highschool-dream: Het was tijd voor ‘promnight’! Toen de tenten opgezet waren, verschenen alle teams in supernette kleding op de rode loper en kon de promnight-party beginnen. Spelletjes op de dansvloer, geschuifel, geklets en gelach. Het was een topavond met uiteraard een best geklede heer en dame! De avond ging tot in de kleine uurtjes door, maar de volgende morgen zat iedereen keurig op tijd aan het ontbijt.

De zaterdag bevat een vol programma: ’s Morgens leren de teams New York beter kennen. Bij hun bezoeken aan de wijk van New York, zoals Spanish Harlem, Little Italy en Chinatown, krijgen ze een opdracht, puzzel of uitdaging. Als ze de opdracht goed uitgevoerd hebben, krijgen ze een puzzelstuk. Tussendoor kunnen ze ook even bijkomen bij Starbucks, maar het doel is wel om alle puzzelstukken te verzamelen. Het duurt best even, maar daarna zitten de teams druk te knutselen om hun Vrijheidsbeeld in elkaar te zetten uit de 68 stukjes en een beknopte beschrijving.

tsw2 2Net als op de World Scout Jamboree bestaat de lunch uit een goed gevuld lunchpakket en het programma gaat in volle vaart verder: Op het hele terrein van Scoutcentrum Buitenzorg zijn opdrachten en programma-onderdelen, er is tijd te kort, sommige onderdelen zijn verplicht, andere zijn aan bepaalde tijden gebonden. Het is een ingewikkelde puzzel en er moeten keuzes gemaakt worden. Naar het museum of toch liever krat stapelen? Wanneer op bezoek bij team Gezondheid? Kunnen we eerst nog de pinata maken of eerst naar de klimmuur, want daar is het rustig? Het zijn veel te veel onderdelen, maar aan het eind heeft toch iedereen een prima middag gehad. Toch is er nog geen tijd om rustig bij te komen: Er moet gekookt worden, want om half zeven worden alle clusters verwacht bij een ‘pot-luck-dinner’: Ieder cluster maakt één of meerdere gerechten, die met iedereen gedeeld worden. Ook in de avond gaat het programma verder: een stevig cluedospel en daarna tijd voor een feestje in de tent of voor bijkletsen bij het kampvuur.

tsw2 3Op zondag is niet iedereen even fit meer, maar er is weer veel te doen, veel nieuwe informatie en nieuwe ervaringen. Eerst een presentatie over 9/11 en daarna een Lacrosse-clinic en info-bijeenkomsten van de Boy scouts of America en van de Amerikaanse ambassade. Lacrosse is een stevig spel, dat lijkt op ijshockey zonder ijs, op hockey zonder stick maar met een netje en het kan er in het veld stevig aan toe gaan. Gelukkig is er eerst tijd om te oefenen, voordat de wedstrijd echt begint.

Dit weekend is voorbij gevlogen en met heel veel nieuwe contacten, nieuwe ideeën, nieuwe ervaringen en veel nieuwe informatie vertrok iedereen op zondagmiddag weer naar huis. In oktober is het tijd voor de clusterkampen!