uk1Vandaag was een Engelse troep in Amsterdam, in hun troepweekend zat als grote verrassing een bezoek aan Nederland. Natuurlijk wilden ze graag Nederlandse jamboree-deelnemers ontmoeten: Geen probleem! Troepstaf Mirte en Saskia en deelnemers van de Soezen en de Roze Koeken kwamen naar Amsterdam om kennis te maken. Het werd een topmiddag!

uk2De Engelsen waren ’s nachts met de ferry overgestoken naar Nederland en hadden ’s morgens Amsterdam al verkend. De ontmoeting met de Nederlandse scouts was eerst een beetje onwennig, maar al snel werd er druk bijgekletst op de Dam: Over troepen, over voorbereidingen, over troepnamen en natuurlijk over de reis in Amerika en over de World Scout Jamboree. Samen liepen ze naar het Vondelpark om daar een potje ‘Hollandse Leeuwen’ te spelen. De Engelsen kenden het spel wel, maar waren er niet aan gewend dat je de tegenstander echt op moet tillen. Het was super! Lekker fanatiek, lekker enthousiast en natuurlijk een beetje ruw.

uk3Helaas moest de Engelse troep aan het eind van de middag alweer naar de ferry, maar natuurlijk gaan de Nederlanders en de Engelsen elkaar op de World Scout Jamboree opzoeken. Dit belooft veel goeds voor de jamboree, het was een topmiddag!