tom2Op zaterdagmiddag hebben de deelnemers van de Tompoezen geen tijd gehad om stil te zitten: Ze kregen de kans om Lacrosse te spelen. Het is een erg fanatiek spel, waarbij deelnemers proberen met hun stick de bal in het doel van de tegenpartij te werpen.

tom3Natuurlijk begint de clinic met oefenen: Hoe gooi je met de stick de bal de juiste richting op? En hoe bepaal je de snelheid en hoe kan je scoren? Jorik doet zijn best om de lange stick de juiste richting op te sturen, maar hij is zelf niet tevreden: “Ik kan dit gewoon niet!” lacht hij. Zeb heeft het trucje al goed door: Lachend zwiept hij de bal in het doel. De instructeur zet ondertussen nog de puntjes op de i: “Ik wil die zwiep horen!” roept hij enthousiast, maar eigenlijk hebben de deelnemers veel meer zin in een echt wedstrijdje Lacrosse. Toch legt de instructeur nog één regel uit: “Meiden mogen best een bodycheck doen bij andere meiden en bij de jongens, maar…  de jongens mogen alleen bij andere jongens een bodycheck doen!” Eén van de meiden haalt lachend haar schouders op: “Jongens mogen mij ook best beuken hoor!”, maar de instructeur blijft bij zijn regels, ook al weet hij op de vraag van Bauke even geen antwoord: “Mag je wel je arm om iemand heen slaan en knuffelen?” glimt hij.

tom1Daar is het daarna tijd voor: De ene patrouille speelt tegen de andere patrouille. Het worden fanatieke wedstrijden, waarbij iedereen erg zijn best doet. En… er wordt ook gerend met de bal aan de stick, overgespeeld, geduwd en… gescoord! Danny bezorgt zijn team de voorsprong! Toch lijkt Marleen even later een tegenstander te laten struikelen met haar stick, maar Robin die aan de kant zit, ziet het anders: “Nee, ze wilde gewoon de bal spelen!” In het veld gaat het spel gewoon verder, Bert zet een lange sprint in en nadert al het andere doel. Maar… daar staat Zeb met een brede grijns te wachten om hem af te stoppen. Snel gaat de bal weer de andere kant op en zijn teamgenoten roepen meteen “Voor jou, Jorik!” Eerst was hij niet zo tevreden over zijn Lacrosse-kwaliteiten, maar inmiddels gaat het prima. Het wordt nog een spannende en fanatieke middag… daarna is er genoeg tijd om relaxt bij te komen in het zonnetje. Ook de deelnemers van de Tompoezen hebben een topkamp!