Sponsorartikelen: Uitzoeken, aftellen en dicht plakken

sponsor1Vandaag zijn alle bestelde sponsorartikelen uitgezocht, zodat alle contingentsleden tijdens het contingentskamp hun bestelde sponsorartikelen kunnen meenemen. Het was een flinke uitzoekklus, maar… alles is keurig uitgezocht en ingepakt.

Het CMT, geholpen door een aantal troepstafleden, IST’ers en CMT-kids, ging volop aan de slag in Den Dungen: Overal stonden grote dozen met heel veel Doppers, pennen, handdoeken, pins enz. Er is flink veel besteld en dat was ook de bedoeling: Zo konden de contingentsleden wat geld verdienen voor hun jamboree-avontuur.

sponsor2Voor iedere bestelling werd een doosje klaar gemaakt met alle bestelde spullen, iedereen kan dus keurig zijn bestelling ontvangen in een eigen doosje met de juiste naam en bestellijst. Natuurlijk was er ook tijd voor gezelligheid: Zo’n dag is ook een mooie gelegenheid om lekker bij te kletsen en dankzij de gastvrijheid van de fam. Roeffen was het qua eten en drinken prima voor elkaar en zo werd de dag afgesloten met een heerlijke barbecue.  

IST-weekend in Westelbeers: Supergezellig!

wist1Zo’n 300 IST’ers hebben dit weekend genoten van hun tweede IST-weekend in Westelbeers: Gezellige sfeer, mooie verhalen, prachtige plannen en een aansprekend programma. Het was een topweekend in het zonnige Brabant.

Op vrijdagavond druppelen de IST’ers binnen en de sfeer is meteen goed: Veel IST’ers kennen elkaar al, hebben al reisplannen en natuurlijk is er weer veel om bij te praten en het is weer een mooie kans om nieuwe mensen te leren kennen. Als het weekend officieel geopend is, wordt het TaaiTaai-lied gezongen en de feestavond kan beginnen: Binnen met feestmuziek of buiten bij een heerlijk kampvuur.

wist2Na een frisse nacht worden de IST’ers wakker met een stevige kop koffie: Het programma kan beginnen! En het programma wil je zeker niet missen: Dasringen branden, bubbelbal, archery attack, primitief vuur maken, Lacrosse spelen en ga zo maar door. Ook hier is de sfeer heerlijk: Relaxt knutselen in de zon of juist fanatiek sporten. Voor iedereen zitten er genoeg geschikte activiteiten bij en aan het eind van de middag beginnen de honderden IST’ers trek te krijgen.

Bij veel IST’ers brengt de rij foodtrucks een glimlach op het gezicht: Ze kunnen bij iedere truck eten krijgen en zo veel eten als ze willen. Patat, pasta, burritos, maar ook verse wafels zijn te krijgen. Het duurt soms eventjes, maar ook in de rij is het al gezellig en na een smakelijk bord pasta kan je meteen doorlopen naar de patat, de wafels of de burritos. Alles smaakt goed en met een goed gevulde maag zijn de IST’ers klaar voorde Promnight. De keurige pakken en galajurken komen uit de tassen en het gala kan van start gaan. Er wordt heerlijk gedanst, er worden een promking en promqueen gekozen en ook nu brandt er buiten een heerlijk kampvuur. De nacht duurt veel te kort, maar ook op zondagmorgen is er weer stevige koffie om wakker te worden.

wist3Veel mensen zijn op zondagmorgen niet helemaal wakker, maar toch is het bij de colleges druk: Er is nog veel informatie over het reizen, over de WSJ en over het contingentskamp en ook ervaren IST’ers komen aan het woord over hun ervaringen. Na deze presentaties zijn alle IST’ers weer van alles op de hoogte en eigenlijk zijn ze klaar om aan de reis te beginnen.

In mei staat het contingentskamp nog op het programma en daarna kan de reis naar Amerika echt beginnen. Met deze 300 top-IST’ers wordt het een geweldig avontuur en de Amerikaanse organisatie is zeker blij met de inzet van deze Nederlandse jamboree-medewerkers.

Het was een topweekend in Brabant!  Dit belooft heel veel goeds voor het contingentskamp en voor de World Scout Jamboree!

Fanatiek Lacrosse bij de Tompoezen

tom2Op zaterdagmiddag hebben de deelnemers van de Tompoezen geen tijd gehad om stil te zitten: Ze kregen de kans om Lacrosse te spelen. Het is een erg fanatiek spel, waarbij deelnemers proberen met hun stick de bal in het doel van de tegenpartij te werpen.

tom3Natuurlijk begint de clinic met oefenen: Hoe gooi je met de stick de bal de juiste richting op? En hoe bepaal je de snelheid en hoe kan je scoren? Jorik doet zijn best om de lange stick de juiste richting op te sturen, maar hij is zelf niet tevreden: “Ik kan dit gewoon niet!” lacht hij. Zeb heeft het trucje al goed door: Lachend zwiept hij de bal in het doel. De instructeur zet ondertussen nog de puntjes op de i: “Ik wil die zwiep horen!” roept hij enthousiast, maar eigenlijk hebben de deelnemers veel meer zin in een echt wedstrijdje Lacrosse. Toch legt de instructeur nog één regel uit: “Meiden mogen best een bodycheck doen bij andere meiden en bij de jongens, maar…  de jongens mogen alleen bij andere jongens een bodycheck doen!” Eén van de meiden haalt lachend haar schouders op: “Jongens mogen mij ook best beuken hoor!”, maar de instructeur blijft bij zijn regels, ook al weet hij op de vraag van Bauke even geen antwoord: “Mag je wel je arm om iemand heen slaan en knuffelen?” glimt hij.

tom1Daar is het daarna tijd voor: De ene patrouille speelt tegen de andere patrouille. Het worden fanatieke wedstrijden, waarbij iedereen erg zijn best doet. En… er wordt ook gerend met de bal aan de stick, overgespeeld, geduwd en… gescoord! Danny bezorgt zijn team de voorsprong! Toch lijkt Marleen even later een tegenstander te laten struikelen met haar stick, maar Robin die aan de kant zit, ziet het anders: “Nee, ze wilde gewoon de bal spelen!” In het veld gaat het spel gewoon verder, Bert zet een lange sprint in en nadert al het andere doel. Maar… daar staat Zeb met een brede grijns te wachten om hem af te stoppen. Snel gaat de bal weer de andere kant op en zijn teamgenoten roepen meteen “Voor jou, Jorik!” Eerst was hij niet zo tevreden over zijn Lacrosse-kwaliteiten, maar inmiddels gaat het prima. Het wordt nog een spannende en fanatieke middag… daarna is er genoeg tijd om relaxt bij te komen in het zonnetje. Ook de deelnemers van de Tompoezen hebben een topkamp!

Troep Rookworsten geniet in zonnig Borger

rook1De Rookworsten kamperen op een mooi weiland in Borger, bij deelnemer Thijs thuis! Na een koude nacht is iedereen weer opgewarmd en wordt er gezellig bijgekletst, maar… er is ook tijd voor serieuze zaken: Informatie over de aanslagen en gevolgen van 9/11 en de deelnemers denken na over hun bagage en paklijst. Heel lang stil zitten lukt niemand, dus er staat ook een renspel op het programma.

rook3Als de deelnemers beginnen met hun bagagelijst, weet Tom al meteen wat er mee moet: “Condooms! Je weet maar nooit!” lacht hij, maar zijn lijst wordt nog veel langer: Shorts, T-shirts en drie zonnebrillen. “Er gaat vast wel een zonnebril stuk, dus dan heb ik er nog eentje reserve!” legt hij uit. Bij zijn buurman Jorian staat zijn roze hoofdband boven aan de lijst, er is inmiddels niemand meer die zich daarover verbaast. Toch zijn de lijsten nog lang niet compleet, dat blijkt wel als ze hun eigen lijst met de lijst van hun buurman of buurvrouw gaan vergelijken: “Ow ja! Beha’s, die was ik helemaal vergeten!” roept Jorian als hij op de lijst van zijn buurvrouw kijkt. Tom is er ook nog niet helemaal uit wat hij meeneemt en vooral hoeveel: “Ik heb helemaal geen 21 onderbroeken” mompelt hij, “Zou 15 ook genoeg zijn? Of 7?” Als iedereen een belangrijk mag noemen, kan hij zijn eigen lijst nog aanvullen: Zijn paspoort en zorgpas was hij helemaal vergeten. Maar… hij heeft nog wel een aanvulling voor de anderen: “Badslippers! Comfort gaat boven alles! En het is gewoon heel belangrijk!” Ook de anderen vullen de lijst nog aan: Leon noemt zijn brillendoos en Stefan denkt aan zijn Scoutfit. Ondertussen is Tom nog aan het twijfelen over zijn onesie: “Zal ik mijn draken-onesie of panda-onesie meenemen?” Hij is er nog niet helemaal uit. Aan het eind is het voor de meeste deelnemers wel duidelijk wat er wel en niet mee mag en hoeveel de bagage mag wegen.

rook2Als de andere helft van de groep terug is van de 9/11-presentatie staat er een renspel op het programma, waarbij de deelnemers elkaar moeten inhalen om te tikken. Even later beginnen ze zelf met een potje Hollandse leeuwen, ook prima natuurlijk! De zon schijnt lekker in Borger, de deelnemers kletsen daarna lekker bij in de zon of de schaduw of drinken een drankje. Met zo’n relaxt weertje en zo’n gezellige sfeer komt het helemaal goed bij de Rookworsten!