Welkom bij het Nederlands contingent!

Van 22 juli tot en met 2 augustus vindt de World Scout Jamboree 2019 plaats in Amerika. De voorbereidingen zijn in volle gang: De troepen hebben hun eerste troepweekenden achter de rug, de IST-selectiedagen hebben ook plaats gevonden en de komende tijd staat er ook veel op de planning, o.a. een troepstafdag, tweede troepweekenden en ook een IST-weekend.

Voor het hele Nederlands contingent, in totaal meer dan 1.000 scouts, is het grote World Scout Jamboree-avontuur begonnen! In de zomer van 2019 gaan we genieten van dit geweldige kamp, waar in totaal zo’n 40.000 scouts uit de hele wereld elkaar gaan leren kennen, samen gaan feesten, elkaars cultuur leren kennen en samen grenzen gaan verleggen.

Naast de jeugddeelnemers reist ook een grote groep IST’ers naar Amerika. Als IST’er help je mee om de World Scout Jamboree tot een onvergetelijk kamp te maken voor de deelnemers en heb je de vrijheid om je eigen voor- of nareis te plannen. Natuurlijk bereid je je in Nederland ook voor met de andere Nederlands IST’ers. 

De troepstaf is verantwoordelijk voor de deelnemers: Zij zorgen ervoor dat de deelnemers de best mogelijke ervaring krijgen, zich thuis voelen in de troep en een geweldige reis en World Scout Jamboree beleven. Op dit moment worden de troepen en troepstafteams gevormd en in 2018 gaat de voorbereiding voor de troepen echt beginnen. 

Deze website is de officiële website van het Nederlands contingent. Hier vind je antwoord op je vragen en hier vind je ook het laatste nieuws.