Wat is een World Scout Jamboree?

wsj internationaal header

Iedere vier jaar wordt ergens op de wereld een World Scout Jamboree georganiseerd: Een wereldwijd Scoutingkamp waar 40.000 scouts uit de hele wereld aan meedoen. Dit is een onvergetelijk evenement voor zowel de deelnemers, troepstaf, IST’ers en het contingent management team.

De World Scout Jamboree in 2023 vindt plaats in Zuid-Korea. Meer informatie vind je op de site van de Koreaanse organisatie.  Vorige jamborees vonden plaats in de Verenigde Staten (2019), Japan (2015), Zweden (2011), maar ook in Nederland in 1937 en 1995.

Namens Scouting Nederland reist het Nederlands contingent naar Zuid-Korea om deel te nemen aan dit superevenement en uiteraard wordt iedereen goed op de reis en de belevenis voorbereid in de voorbereidingsperiode.