award kleinDe World Scout Jamboree is al een geweldige uitdaging, maar... jij kan nog een extra uitdaging aangaan. Jij kan meedoen aan het programma van The International Award for Young People! Je werkt individueel aan deze award en afhankelijk van je leeftijd kan je de bronzen, zilveren of gouden award verdienen.

Je gaat aan de slag op de onderdelen Vrijwilligerswerk, Sport, Individueel talent en je gaat op Expeditie. Als je de gouden award wilt behalen, doe je nog een extra uitdaging: Het residentieel project, waarbij je een week in een andere omgeving leeft dan je gewend bent.

Wil je meer weten? Bij de Downloads vind je de folder van dit project en tijdens je eerste troepweekend kan je ook je troepstaf om meer informatie vragen.

Weet je er al alles van en wil je je aanmelden voor het Award-traject? Gebruik dan deze link

Een aantal jeugddeelnemers heeft al flinke stappen gezet bij het Award-traject, een paar voorbeelden vind je hieronder:

Anke (Stroopwafels)

award Anke1kl“Het is supertof om met de awards bezig te zijn, maar ik ben er wel veel tijd aan kwijt. Ik heb kinderen begeleid naar hun eerste turnwedstrijd en ik heb een warming-up op muziek voor ze gemaakt, zo heb ik het onderdeel Vrijwilligerswerk afgerond. Ook heb ik gitaarlessen genomen en op het clusterkamp een liedje gespeeld, zo heb ik het onderdeel Individueel talent afgerond. Ik ben nog bezig met het onderdeel Sport door te gaan squashen en met Pasen gaan we tijdens de HIT de Expeditie doen samen met heel veel andere Award-deelnemers.

Jasmijn en Max (Worstenbroodjes)

award Jasmijn2klMax heeft zich voor het onderdeel Eigen talent op tuinieren gestort: Bij de stadsboerderij De Kleine Kievit heeft hij alles geleerd over het verbouwen van groente en fruit. Met dit onderdeel is hij inmiddels klaar. Jasmijn is begonnen met het onderdeel Sport: Ze heeft met haar vader getraind voor de Urban trail. Na drie maanden training heeft ze de route van 10 km, die door het station, door kerken en door winkelcentra liep, helemaal uitgelopen. Na deze topprestatie heeft ze het onderdeel Sport afgerond, ondertussen is ze met het onderdeel Vrijwilligerswerk begonnen bij haar eigen Scoutinggroep.

Charlotte (Soezen)

Ook Charlotte is al druk bezig met de eisen voor de Awards: Ze regelt de ‘Soesial media’ voor haar troep Soezen en kan zo haar Vrijwilligerswerk-onderdeel afronden. Ook heeft ze al plannen voor de Expeditie: Die gaat ze samen doen met haar zus, die is namelijk ook bezig met de Award.

Haar andere plannen staan ook goed in de steigers: Schilderen als Individueel talent en het trainen van jongeren  voor het onderdeel Sport. Ze geniet van de combinatie met de World Scout Jamboree en kijkt er al naar uit om de medaille en het bijbehorende document in ontvangst te mogen nemen.