Contingentskamp

Van 18 tot 21 mei 2023 zijn 1250 jeugddeelnemers, 140 troepstaf, 548 IST’ers en 20 CMT’ers bij elkaar op Gilwell Ada’s Hoeve in Ommen. Het contingentskamp is een Wereld Jamboree in het klein. Met bijna 2000 scouts bij elkaar, is alles wat groter: verder lopen dan normaal op een kamp, van de programmavelden tot foerageren en de toiletten. Je moet hier rekening houden met je buren (die hier nog wél Nederlands spreken), en je kan hier vrienden buiten je eigen troep maken en feest vieren met heel veel mensen bij elkaar!

Deze pagina zal in de aankomende tijd steeds geupdate worden met de meest recente informatie over het contingentskamp. Onderaan deze pagina zullen we alvast zo veel mogelijk vragen beantwoorden. Mocht je andere vragen hebben over het contingentskamp, kan je die stellen middels het contactformulier op deze website, maar houdt er rekening mee dat de organisatie van het contingentskamp onlangs is gestart en nog niet op alle vragen een antwoord zal zijn.

Veel gestelde vragen

Contingentskamp

Category: Contingentskamp

Het contingentskamp wordt gehouden in Ommen, op Gilwell Ada’s Hoeve.

Category: Contingentskamp

Het vinden van een geschikte datum in het voorbereidingstraject voor een kamp van deze omvang is een hele puzzel. Daarbij zijn we afhankelijk van de vakantieplanning, de beschikbaarheid van locaties, de inzet van vrijwilligers, etc. De afgelopen vier WSJ’s, en ook deze keer, komt er maar een weekend in beeld en dat is het hemelvaartsweekend.

Uiteraard kunnen en willen wij onze ogen niet sluiten voor de situatie waar examenleerlingen zich in bevinden. Wij begrijpen dat dit een belangrijke periode is voor een deel van de deelnemers.

Dit betekent dat we in het programma voldoende rustmomenten opnemen. Daarnaast installeren we een studieruimte waar examenkandidaten en scholieren voor proefwerkweken kunnen studeren. Onze ervaring daarmee tijdens eerdere contingentskampen is positief; in 2015 viel het contingentskamp net voor de examenperiode en is daar goed gebruik van gemaakt.