Friendshipbadge

Be the change, take the challenge! 

In 2015 ondertekenden 193 wereldleiders 17 Werelddoelen. In het Engels heten ze de Sustainable Development Goals (SDGs). Om ze te leren kennen kun je deze rap bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=kGcrYkHwE80&t=52s Samen moeten ze wereldwijd een einde gaan maken aan allerlei dingen die het leven op aarde niet makkelijker maken. Extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering bijvoorbeeld. Ook Scouts dragen wereldwijd bij aan deze doelen. Maar welke SDG past bij jou? Daar kom je achter als je deze quiz doet: https://quiz.sdgzone.com/ 


Tijdens het WSJ-traject kun jij de friendshipbadge verdienen. Deze badge is bedoeld om nieuwe vrienden te maken in je troep en binnen het contingent. Doe mee met de drie challenges en verdien zo de friendshipbadge! 


Challenge 1: Kom in actie 

Kies samen met 1 of 2 andere deelnemers een SDG uit die je leuk vindt. Bedenk hoe jullie zelf aan deze SDG bij kunnen dragen. In de lijst vind je bij alle SDG’s enkele voorbeelden. Je kunt bijvoorbeeld iets doen met plastic soup (SDG 14), sexting (SDG5) of je bouwt een groot insectenhotel (SDG 15). Bespreek met je troepstaf wat je gaat doen. Maak een leuke post op social media over deze SDG. Gebruik #scoutsforsdgs, mention je troep en @worldscoutjamboree_nl.

Challenge 2: Samen sterk 

Als we samen optrekken om de Werelddoelen te bereiken, kunnen we heel ver komen. Daar gaat SDG 17 (partnerschappen) over. Ook jullie gaan samenwerken. Leg met je patrouille of troep contact met Koreaanse mensen in Nederland. Of met een patrouille of troep van een ander contingent. Ga samen een (digitale) activiteit doen. Bedenk met je troepstaf hoe je dit aan kunt pakken.  

Challenge 3: SDG galaxy 

Tijdens de WSJ is er een SDG galaxy met allerlei gave activiteiten. Tijdens het contingentskamp kun je alvast een voorproefje nemen.  


Hoe ziet deze badge eruit? 

Dat ga jij bepalen! Altijd al een badge willen ontwerpen die je ook daadwerkelijk terug gaat zien op iedereen zijn Scoutfit? Dit is je kans!  

In de badge moet vriendschap centraal staan. Ook zouden we graag de SDG’s en/of de SDG-cirkel terugzien in het ontwerp. De badge mag maximaal 7,5×7,5cm zijn.  

Stuur je ontwerp voor 15 juli 2022 naar communicatie@wsj.scouting.nl