Niet iedereen heeft tijd genoeg om scouts uit alle landen te leren kennen, maar… op World Point kan je wel alle landen leren kennen! Veel landen presenteren zich daar en je kan kennis maken met spelletjes, sporten, cultuur en Scouting uit die landen. In wereldreis van een paar honderd meter!

Ieder land heeft zijn eigen tent: Zo kan je een éénmansorkest bespelen bij de tent van Chili, kan je een ‘tatoeage’ krijgen bij Hong Kong en je kan sjoelen bij België. Ook voor dagbezoekers is dit een mooie kans om aan alle landen te snuffelen.

Iedere paar meter kom je in een nieuwe cultuur terecht: Bij de Ieren kom je in een groene wereld terecht die vooral gaat over de Moot in 2020, een groot internationaal Scoutingkamp. Bij Zuid-Korea krijg je meer informatie over de volgende World Scout Jamboree in 2023 en kan je buiten een spel doen waarbij je stokjes in een koker moet gooien.

Onderweg kom je ook twee podia tegen: Op het ene podium zorgt een DJ voor Japanse muziek, op het andere podium treedt een band van het Amerikaanse leger op met stevige rockmuziek. Toch is er overal nog veel meer te zien en te doen: De Zwitsers vertellen meer over hun bergen, de staat West-Virginia verzorgt een houtbewerkingsworkshop, je kan ijshockeyen in Canada en schaatsen bij de Nederlanders. Kortom: Op World Point kan je veel doen, veel leren en het is er bijzonder gezellig!