wsj ck sluit3Het contingentskamp is echt voorbij: Vanmiddag heeft het hele contingent genoten van de sluiting. Na toespraken, de aftermovie en de diploma-uitreiking was het eindelijk tijd om de voorbereidingsperiode af te sluiten. Iedereen heeft de highschool afgesloten en is klaar voor vertrek naar Amerika. In juli vertrekt iedereen naar Amerika!

Wendy Beenhakker, internationaal commissaris van Scouting Nederland, is trots op deze oranje invasie en ze bedankt de ouders voor de support. Alle deelnemers zijn ook blij met haar verzoek: "Geef de deelnemers wat extra zakgeld mee!" Ook contingentsleiders Suzanne en Marcel zijn trots: "Jullie zijn er klaar voor!" Ook de 'headmaster' van Scouting Nederland neemt het woord: Hij bedankt de troepstaf en reikt ze hun diploma uit, de troepstaf heeft de deelnemers uitstekend voorbereid op de reis naar de Verenigde Staten. 

wsj ck sluit1Alle sprekers hebben nog tips voor de deelnemers en IST'ers: Geniet van wat je meemaakt! Geniet van alle verschillen! Neem een vriendenboekje mee! Maak o veel mogelijk vrienden! Neem genoeg schone onderbroeken mee! Loop rond en probeer te ontdekken! Ook voor de ouders is nog een tip: "Laat je kind genieten!", het is best logisch dat de deelnemers zo druk zijn met genieten, dat ze thuis helemaal zijn vergeten. 

wsj ck sluit2Na alle toespraken en diploma's is het tijd voor hèt moment om de highschool-tijd van de voorbereidingsperiode af te sluiten: Alle deelnemers springen op, tellen af van 60 naar 0 en dan gaan alle graduation-hoedjes de lucht in. Een heerlijk gevoel om samen de voorbereiding af te sluiten en om af te gaan tellen naar de reis naar Amerika. Half juli vertrekken we echt... we zijn er klaar voor na dit fantastische contingentskamp!