Veel mensen wilden al naar de zwembaden om te duiken, maar nu het zo bloedheet is, is het verkoelende water nog aantrekkelijker. Je moet dan wel een stuk over het hete kampterrein wandelen om er te komen. Toch zijn er genoeg Nederlandse deelnemers en troepstaf die bij het scubaduiken te vinden zijn.

Wara, Merel, Evianne en Myrthe van de Dropjes hebben de smaak al helemaal te pakken en zwemmen met hun ademautomaat in hun mond soepel onder water. Ze hebben de grootste lol en instructeur Laura heeft er weinig werk aan. Het lijkt alsof ze dit al veel vaker gedaan hebben, maar dat is zeker niet zo!

In alle vier de zwembaden is het lekker druk, maar nog zeker niet overvol. De groepjes krijgen een korte instructie, krijgen daarna een duikvest en een duikfles op hun rug en leren dan het eerst begin van het duiken. Het resultaat? Ze zwemmen heerlijk relaxt onder water en blijven rustig doorademen. In deze zwembaden zijn twee regels heel belangrijk: Altijd blijven ademen en bij twijfel sta je gewoon op, dan is je hoofd in ieder geval boven water en loopt het probleem niet uit de hand.

Bijna iedereen vindt deze duikinstuctie te kort, veel mensen komen nog ‘ns terug voor een tweede ronde. Instructeurs Laura en Peter hebben het goed voor elkaar: Zij liggen dagelijks urenlang in deze zwembaden om zoveel mogelijk mensen te laten snuffelen aan het scuba-avontuur.