Siebe en Isabel van de Roze Koeken en ook Lucas van de Kazen zijn vroeg opgestaan om op de laatste programmadag toch nog te gaan kruisboog schieten. Bij The Bows is het nog niet zo druk, ze zijn bijna meteen aan de beurt. Eerst een safetybriefing en daarna neemt hun persoonlijke instructeur het over. Ze zijn er klaar voor!

“Ik ga 800 keer raak schieten!” lacht Lucas, terwijl hij maar vijf pijlen mag afschieten. Isabel is al aan de beurt geweest en het beviel prima: “Je kan hier goed mee mikken!” zegt ze trots, “Je merkt echt vanzelf wanneer je de trekker moet overhalen, je moet op je ademhaling letten en dan voel je vanzelf wat het goede moment is!” Haar aanpak werkt: Ze heeft 4x de bulls-eye geraakt. “Ik schoot mijn eerste pijl in het bord van de buurman” lacht ze, “Daarom had ik niet 5x de bulls-eye.” Siebe heeft het ook goed gedaan, maar net niet zo goed als Isabel: “Die heeft gewoon steady hands” zegt hij vol bewondering.

Lucas is inmiddels ook aan de beurt. Hij moet nog een beetje wennen aan zijn veiligheidsbril: Bij het spannen van de boog glijdt zijn bril van zijn neus, gelukkig helpt zijn instructeur een handje. “Thank you” mompelt hij en zet snel de pijl op de boog. Het schieten gaat veel beter en het lukt het om alles op bijna dezelfde plek te schieten. En na 5 pijlen is hij echt tevreden: “Ik heb ze alle vijf raak!” roept hij trots. Nu nog de pijlen uit het bord en dan op weg naar het volgende onderdeel. Halverwege het veld moet Lucas toch nog even terug: Hij heeft zijn veiligheidsbril nog op, hij voelt zich al helemaal thuis hier!