De troepen hebben New York inmiddels uit de lucht en vanaf de grond gezien, maar ze krijgen nu de kans om de skyline en de bruggen nog één keer vanaf het water te bekijken. Met de watertaxi varen ze naar Brooklyn Bridge.

Het zijn leuke verrassingen: Een boottochtje, een lekker lunchpakket en… een geweldig uitzicht. De deelnemers zijn eraan gewend om tussen de wolkenkrabbers door te lopen, je kan vanaf de straat de bovenkant bijna niet zien. Maar het afscheid van New York begint dichterbij te komen… We nemen alvast een klein beetje afstand, we staan niet meer tussen de wolkenkrabbers, maar bekijken ze vanaf het water.

Veel deelnemers hebben een plekje gevonden op het bovendek van de watertaxi. Het lunchpakket hebben ze op schoot, de wind waait door hun haren en wat is er veel te zien! Ze herkennen sommige wolkenkrabbers van Manhattan, weten hoe de bruggen heten waar de watertaxi onderdoor vaart en ze kijken al terug op wat ze allemaal gedaan en gezien hebben. Genieten doen ze zeker en wat is het uitzicht indrukwekkend.

Veel te snel legt de watertaxi al aan bij Brooklyn Bridge. De vermoeidheid begint toe te slaan, maar ze hebben nu nog één kans om hun laatste beetje tijd in New York goed te besteden. En dat doen ze, vlak naast Brooklyn Bridge, met uitzicht op de skyline van Manhattan.