Na twee dagen New York weten de deelnemers het zeker: Ze willen meer! Als je door New York loopt, word je langzaam een beetje hebberig: Je wilt meer shoppen, je wilt meer musea, je wilt meer chillen, je wilt naar Broadway, je wilt terug naar Little Italy of Chinatown. Met New York ben je nooit klaar…

Bij Dumbo, het gebied aan de overkant van Brooklyn Bridge, met uitzicht op Manhattan, hebben de deelnemers nog een uurtje om te proberen om afscheid te nemen van New York. Eigenlijk kan dat niet: Er zijn altijd nog plekken waar je langer had willen blijven of die je had willen ontdekken. Er zijn altijd nog dingen die je wilde doen, maar waar je geen tijd voor had. Toch weten ze ook zeker dat ze in deze twee dagen niet meer hadden kunnen doen. Ze moeten gewoon tevreden zijn.

Veel deelnemers zoeken de plek om een mooie foto van Brooklyn Bridge te maken, anderen genieten van een ijsje met uitzicht op Manhattan. Floris en Rik van de Appelflappen hebben een ijsje gehaald en zitten langs het water: Ze staren naar de skyline van Manhattan. Tevreden zijn eigenlijk  alle deelnemers: Als je alle hoogtepunten optelt, alle gelopen meters optelt, alle verticale meters optelt, alle indrukken zou opschrijven en aan alle verrassingen zou terugdenken, dan moet je wel tevreden zijn. Er is altijd meer, er kan altijd meer, maar voor nu is het genoeg.

Ze kijken naar Manhattan, ze genieten na van de avonturen… Ground Zero, Rockefeller, Central Park, Chinatown, Little Italy, Statue of Liberty, Trump Tower, Times Square, taxi’s, eetstandjes, fonteinen, vaak oversteken, veiligheidschecks, VN, Grand Central… En daarnaast nog heel veel andere bijzondere dingen die ze gedaan of gezien hebben.

Het is tijd om de bus in te stappen en iedereen kijkt nog even achterom: New York… wat een wereldstad en wat heeft deze stad waanzinnig veel te bieden!