Na het ontbijt maakt iedereen zijn eigen keuze: Een aantal deelnemers gaat naar het winkelcentrum of de dierentuin, anderen willen juist zwemmen of sporten of juist een bordspel spelen. Ook zijn ze druk bezig met de was en met lekker bijkletsen in de schaduw of in de lounge.

Gerwin probeert bij het spel “Heads up” te raden wat er op het kaartje staat dat op zijn voorhoofd gebonden is: “Dus… ik ben middelgroot, levenloos en het past op een balkonnetje?!” Hij heeft werkelijk geen idee, maar ook Ilse heeft moeite om het woord ‘movie theater’ te raden. Sanne heeft de neiging om veel te veel voor te zeggen en neuriet zelfs de melodie van “Let it go” om aan te duiden, dat iemand “Building a snowman” op z’n kaartje heeft staan. Het is erg gezellig, maar helaas heeft Gerwin het woord ‘hottub’ niet geraden.

Buiten is een groepje van de Worstenbroodjes druk met rugby. Cas en Mette hebben op rugby gezeten en de rest probeert ze te ontwijken: “Als er een tegenstander op je af komt, ga je er vol in” moedigt Mette haar team aan, “Behalve bij Cas, dan ga je er omheen…” Mette probeert haar team te coachen: “Kom op… vorm één lijn!” roept ze als het spel begint, “Rennen, Max!” roept ze snel daarna. Het valt niet mee om Cas tegen te houden, maar alle troepleden doen hun uiterste best. Het is een mooie wedstrijd op het prachtige gazon van de campus. Wie er gewonnen heeft? Dat is niet zo belangrijk, het was gezellig en sportief en bezweet ploffen ze daarna op de grond in de schaduw.

Na een gezellige middag is het al snel tijd voor het avondeten. De troepen weten hoe het werkt en weten waar welke maaltijden en hapjes te vinden zijn. Iedereen heeft genoeg energie voor het programma van morgen.