Het contingent kan niet zonder de troepstaf: Zij begeleiden de jeugddeelnemers, bereiden de jeugddeelnemers voor, nemen ze mee op reis en… zorgen weer dat ze thuis komen. Een aantal troepstafleden gaat al voor de tweede keer mee als troepstaf, maar vanavond heeft het contingent de troepstafleden in het zonnetje gezet, die zich al voor de derde keer of zelfs vaker inzetten als troepstaf.

compleet mini

Vanavond werden Renske (Bokkenpootjes, 3e keer), Huub (Bokkenpootjes, 5e keer) en Coen (Tompoezen, 3e keer) verblijd met het Teken van Verdienste voor hun inzet voor het Nederlands contingent. Arjen (Appelflappen) werd onderscheiden met het Zilveren Waarderingsteken van Scouting Nederland voor zijn jarenlange inzet bij zijn groep, in de regio en voor landelijke activiteiten. Naast de onderscheidingen voor de troepstaf was er ook voor de Bokkenpootjes, Tompoezen en Appelflappen een troeptaart, zodat het een mooie feest werd.

Het contingent is bijzonder trots en dankbaar, dat deze vrijwilligers zich al zo lang inzetten voor Scouting en voor het Nederlands contingent.