Heel veel IST'ers hebben de weg al prima gevonden op het WSJ-terrein: Ze weten waar de eettent is, ze weten hoe ze aan hun lunchpakket komen, ze weten met welke bus ze bij hun job komen en de weg op hun subcamp wisten ze al. Toch geldt dit nog niet voor alles IST'ers: Een paar groepjes IST'ers is nog onderweg naar het jamboreeterrein of zijn afgelopen nacht laat aangekomen. Bart kwam midden in de nacht aan, heeft twee uurtjes geslapen, maar gaat nu naar zijn subcamp, alles komt echt goed, maar soms duurt het een beetje langer.

Op subcamp E3 ontstaat inmiddels een Nederlandse 'wijk': De meeste Nederlandse IST'ers slapen op hetzelfde subcamp en er lopen dus veel oranje shirts rond en overal hoor je Nederlands. In de grote restauranttent is het heel anders: Daar lopen scouts uit de hele wereld door elkaar, babbelen bij, swoppen al wat, maken kennis en iedereen is overal welkom. Ook bij het busstation is het een drukte van belang: Alle IST'ers willen graag op tijd bij hun job zijn voor hun job-training. Over een paar dagen moeten ze goed voorbereid zijn, zodat ze de jamboree voor de jeugddeelnemers echt onvergetelijk kunnen maken.

Kortom: Weer een drukke dag op het jamboreeterrein en iedereen weet zijn weg goed te vinden... Het voelt al alsof we hier al veel langer zijn dan één of twee dagen.