De troepen zijn blij dat ze vroeg wakker zijn: Er komen meteen mensen van andere troepen op bezoek om te kletsen en te swoppen, er moeten nog jamboree-dassen opgerold worden en de kaart van het terrein wordt goed bestudeerd. Ook de Novus-armbanden bevallen goed: Iedereen 'connect' met elkaar.

Bij de Krentenbollen is iedereen druk met het oprollen van dassen en er volgt een uitleg over de jamboreebadge. Rolf heeft zijn nieuwe das net opgerold en stelt meteen voor: "Zullen we vrienden worden?" en hij steekt zijn Novus uit. Jasper staat ook geconcentreerd zijn das op te rollen met het puntje van de das in zijn mond maakt hij er een strakke rol van. Ties heeft al goede contacten met troop 406: "Die hebben geholpen met onze tenten en ze hebben onze keuken gebouwd!" 

Ook bij de Dropjes is het al een gezellige drukte: Rutger zit al in de 'swop-modus' en heeft zijn zak badges al bij de hand. De Amerikanen hebben bijzonder veel en bijzonder grote badges, dus hij besluit toch maar zijn Dropjes-klomp te voorschijn te halen. Wie weet wat hij daarvoor kan krijgen. Even later bergt hij zijn klomp toch maar op, het was toch net niet de moeite waard. Franka en Maloe hebben ondertussen al een flinke berg badges geswopt: "Het pas niet meer in het bakje!" lacht Franka en als ze de badges wil laten zien, heeft ze weer een probleem: "Hoe kan ik dit allemaal vasthouden?" Kortom: De troepen vermaken zich prima en de eerste contacten zijn al gelegd.