Summit Center is een belangrijke plek op het jamboreeterrein: Hier ontmoeten deelnemers elkaar, hier kan je wat eten en drinken, de landen presenteren zich en het is vlak naast het Stadium. Ook Sjoerd en Vincent van de Rookworsten zijn onderweg, het is zo’n 20 minuten lopen en Sjoerd weet precies de weg. 

Zo maar even ergens heen lopen lukt nooit op het jamboreeterrein: Overal zie je bijzondere troepterreinen, hoor je zingende mensen, kan je meedoen met een dansje of wil iemand met je swoppen. Toch komen de twee na zo’n 20 minuten aan bij het Summit Center. En gezellig is het zeker met alle vrolijke mensen, die rond kijken, willen swoppen of iets eten en drinken. Ook een groepje van de Nonnevotten is daar onderweg: Connor had een prima ontbijt met pancakes, maar Tom heeft nog ruimte voor een snack: “Die pizza’s zijn echt lekker, maar eigenlijk net iets te groot” glundert hij en hij neemt nog een hap. Ook Koen heeft zijn plan klaar: “Eerst lunchen en dan naar de schietbaan!” Tom lijkt het ook wel leuk om te gaan vissen, “Da’s lekker relaxt!” lacht hij, maar voorlopig heeft hij zijn pizza nog niet op. En Connor wil graag op bezoek bij het contingent van Curaçao, “Lekker Nederlands praten!”

Tom, Gijs, Lieke, Bianca en Stefan zijn net van de zipline af geweest: “We wilden naar de nog grotere, maar we werden hier heen gestuurd” legt Gijs uit, maar ze hadden het prima naar hun zin. Als de waterflessen gevuld zijn en als het zakje beef jerky leeg is, gaan ze weer verder. Vanavond is de opening van de World Scout Jamboree…