Na een lange en warme dag wil iedereen snel eten, maar… dan moet er wel eerst gekookt worden. Bij de Nonnevotten staan er wel vier pannen op het vuur: Met zalm, groente en rijst, maar… de staf kijkt wat bedenkelijk. Toch is de oplossing al vlakbij…

Alles ging goed: Rijst koken, groente warm laten worden, zalmstukjes in de pan, maar toch is het resultaat niet helemaal wat het moet zijn. Guus kijkt bedenkelijk naar de verbogen opscheplepel: “Als ik de rijst probeer te roeren, lukt het niet… nu is de lepel krom!” Glimlachend buigt hij de lepel weer recht, maar het roeren lukt nog steeds niet. Miquel heeft ook gezien dat het eten net niet helemaal top is, maar hij heeft al een oplossing. Hij komt bij de Amerikaanse buurtroep vandaan: “We mogen meeëten met de Amerikanen! Als wij ons eten meenemen en we doen dat samen met hun eten, dan kunnen we gewoon delen!” zegt hij trots.

Gelukkig komt de troepstaf even later ook met een bolderkar de heuvel af, ze zijn net bij de supermarkt geweest. Ze hadden nog genoeg ‘punten’ om opnieuw te shoppen: Met de fully cookend chicken strips”, champignons en andere spullen komt het helemaal goed. Eet smakelijk, Nonnevotten!