New York zijn we nog lang niet vergeten, maar de stad ligt twee uur na vertrek wel al achter ons. Toch hoeven we de wolkenkrabbers en het water nog niet te missen: De troepen gaan uit eten in Philadelphia, op een schip aan het water.

In de bussen was het rustig. Twee dagen New York heeft veel energie gekost. Toch is iedereen te porren voor een goede maaltijd. De verbazing is te zien als de troepstaf naar het grote zeilschip wijst dat aan de kade ligt. “Eten we daar?” “Is dat een restaurant?” Al snel vindt iedereen een plek op één van de dekken en tien minuutjes later hebben de deelnemers een glas fris en een bord eten voor hun neus.

De gesprekken zijn verschillend: Terugdenken aan New York, herinneringen delen en ervaringen delen. Maar ook alvast vooruit kijken naar de volgende dagen: De nareis is echt nog niet voorbij! Er staat nog buitensport op het programma, Washington moet nog verkend worden, er zijn nog hoogtepunten genoeg!

De deelnemers slapen vannacht vast prima, morgen zijn ze weer fit genoeg voor een dag met nieuwe belevenissen. En New York? Dat hebben ze nog lang niet vergeten…