Na de rustige ochtend bij Great Falls rijden de bussen verder naar Tyson’s Corner, een grote shopping mall. Die is voor de deelnemers de ideale gelegenheid om lekker te shoppen, echt alles is er te koop, van Rolex-horloges tot kleding en van BH’s tot rock candy.

Floris en z’n vrienden pakken het handig aan en staan al snel bij een groot zoekscherm. “Waar wil je heen?” vraagt hij aan Feike, maar die heeft geen idee. Als ze inzoomen, zien ze allerlei winkels, zoals Macy’s en de Apple Store. Ze besluiten gewoon rond te gaan lopen, ze komen vast wat leuks tegen. Sam heeft met z’n maatje een andere keuze gemaakt: Eerst wat te drinken halen bij Five Guys, daarna zien ze wel weer verder.

Jochem en Tom hebben ook net gegeten: “Die sushi hier is lekker! We zaten maar $5 boven de vaste prijs, dachten wel…” glimlacht Tom, “Maar toen kwam er ineens nog tax bij en ook nog fooi…” Toch hebben ze lekker gegeten, maar voor iets meer geld dan gehoopt. Ook Thomas is bij begonnen op het food court: “Die Mc is lekker hier! En ik word niet zo snel dik, dus het kan makkelijk…”, snel gaat hij de roltrap af om te shoppen. Het is een grote mall met meerdere verdiepingen en lange gangen, je kan er heerlijk rond dwalen en overal kom je wel weer oranje polo’s tegen.

Een groepje van de Dropjes heeft een bijzondere winkel gevonden: Een Rolex-winkel! De manager neemt uitgebreid de tijd voor de scouts, hij is wel in voor een praatje. Lachend komend ze naar buiten: “Het goedkoopste horloge is $1000! En de duurste $41000!” zeggen ze stoer en gaan op zoek naar winkels waar de spullen iets beter te betalen zijn.

Ook de andere deelnemers vinden hun weg prima: Wesley is op weg naar een BH-winkel, maar is later wat teleurgesteld: “Die dingen kosten $42!” zegt hij verbaasd. Mark heeft een betere deal: “Ik wil airpods gaan kopen, die zijn hier $50 goedkoper dan in Nederland! En daarna gaan we gewoon rondwaggelen om mensen, merken en meiden te kijken!” lacht hij. Aan het eind van de middag stapt iedereen met grote tassen weer in de bus… Geshopt is er zeker! Truien, blikjes Bob Ross-positive energy drink, Knuffels, shirts… van alles! Snel terug naar de campus, het is bijna tijd om te gaan eten.