De troepen die terugkomen, hebben allemaal prachtige verhalen over hun belevenissen in New York. Het is een indrukwekkende stad en ook op Yannick, Tycho, Timo en Floris heeft de stad indruk gemaakt. Ze vertellen graag over hun hoogtepunten.

“Ik vond het Rockefeller Center echt super!” zegt Tycho volmondig, “Je kan echt de hele stad zien en je ziet echt heel Central Park!” De rest is het er helemaal mee eens, maar Floris vult nog een ander hoogtepunt aan: “9/11 is heel bijzonder” legt hij uit, hij kende zelf het verhaal wel, maar hij had niet verwacht dat het nu nog zo’n indruk zou maken op de Amerikaanse bezoekers: “Ik stond bij een brandweerwagen die overgebleven is en ik zag Amerikanen huilen, dat had ik niet verwacht”.

Floris zag wel in dat de Amerikanen de nadruk op de punten leggen waar ze zelf trots op zijn. “Bij de Verenigde Naties zag je al die mooie verdragen enzo, die ze gesloten hebben, maar er stond bijna nergens dat de Verenigde Staten lang niet al die verdragen ondertekend heeft.” Yannick staat ook nog te stralen, hij vond New York geweldig. Zijn hoogtepunt? “Ik vond dat andere superhoge gebouw echt mooi, het World Trade Center. Dat uitzicht was echt gewèèèldig!”

Ook Timo had een toptijd: “Ik vond New York echt heel vet!” Ze hebben alle vier een toptijd gehad in New York, maar ze houden er nog veel meer tijd door kunnen brengen…