clusterz2Dit weekend heeft cluster Zuid-west het clusterkamp, eindelijk komende de deelnemers van de Kazen, Worstenbroodjes, Appelflappen en Bokkepootjes elkaar weer tegen. De sfeer in Westelbeers (Brabant) is meteen goed. Alle jeugddeelnemers hebben hun vliegticket bij zich, moeten inchecken en er is zelfs een pluchen drugshond om de tassen te controleren. Als de tenten opgezet zijn, zijn ze ‘ready for take-off!’

Maar… na het inchecken moeten de deelnemers eerst hun tenten opzetten, het is inmiddels al best donker en dat maakt het niet makkelijker. “Wij kunnen hem niet opzetten!” roepen Anne-Fleur en Nathalie al snel, maar… uiteraard is er hulp in de buurt. Mink en Rick hebben het beter aangepakt: “Wij hebben een partytent!” roept Mink lachend, “voor een gezellige avond moet je hier zijn!” Toch lukt het iedereen om de tenten op te zetten en Rick van de Worstenbroodjes kijkt tevreden naar zijn tas: “De metaaldetector ging af door de tentharingen, maar ik mocht ze gelukkig toch meenemen!”

clusterz1Ondertussen zijn Tycho en Sjaak van de Kazen met hele andere dingen bezig. Hun tent ligt nog keurig ingepakt bij hun spullen, maar… ze zijn bezig om badjassen aan te trekken! “Moet je voelen, die stof is echt lekker warm!” roept Sjaak, “We gaan gewoon lekker knuffelen als we het koud hebben!”

Als alle tenten opgezet  zijn, is het tijd om in het vliegtuig van Cluster Zuidwest Airlines te stappen. Per troep kunnen de deelnemers instappen, ze kunnen de juiste stoel opzoeken en wachten op vertrek. Jelle heeft het goed voor elkaar: “Die beenruimte hier is super! Ik ga lekker slapen!” en hij zakt onderuit in zijn campingstoel. Rick zit bij het raam, maar begint het toch koud te krijgen, hij kijkt al om zich heen om te zien of er een stewardess is die de kachel wat hoger kan zetten.

clusterz3Iedereen gaat snel zitten, zodat de ‘safety instructions’ kunnen worden uitgelegd uitgevoerd door stewardessen, compleet met stoelriemen, zuurstofmaskers en reddingsvesten. En dan klinken de worden “Cabin crew, take your seats” uit de cockpit en gaat de vlucht van 20 minuten naar Amerika echt beginnen. De beelden van Aircrash investigation zijn misschien wat heftig, maar de deelnemers kijken vol verbazing als er echt een trolley met eten en drinken door het hobbelige gangpad rijdt. “Wilt u wat drinken, mevrouw?” vraagt de stewardess vriendelijk en er is zelfs keus: “Sinaasappelsap of appelsap?”

Na een rustige en gezellige vlucht neemt captain Arjen Groenenberg het woord: “Welcome to the USA. Please remain seated. We wish you a pleasant stay!” Het belooft een topweekend te worden, de deelnemers gaan nog lang niet slapen en ze kruipen snel bij elkaar rond het kampvuur. Dat wordt een topweekend in Westelbeers!