ck opening3Als alle troepen bij elkaar zitten voor het grote podium kan het contingentskamp officieel geopend worden. Eindelijk is het hele Nederlands contingent bij elkaar, voor de eerste keer! Natuurlijk heeft iedereen er zin in en we zetten samen weer een grote stap richting de World Scout Jamboree in Amerika. Met rap, freestyle, Amerikaanse muziek en de onthulling van de das is het contingentskamp 2019 officieel geopend.

Bij de troepen, IST’ers en het CMT zit de stemming er al goed in, de troepen schreeuwen hun yells en de vlaggen zwaaien door de lucht. Als twee rappers het podium overnemen, wordt de sfeer alleen maar beter en iedereen reageert als de rappers ‘Jambo!’ roepen al snel met ‘highschool!’ De troepen zelf hebben ook hun antwoord klaar met hun yells en de rappers reageren met hun freestyle-rapkunsten. Of het nu over een schoen, een beker, een knuffel of een pinata moet gaan, de rappers kunnen met ieder woord uit de voeten.

ck opening2De troepen krijgen ook de kans om hun vlag naar voren te brengen, zodat alle vlaggen – ook die van de IST’ers en van het CMT – samen echt net Nederlands contingent vormen. Er mist nog één verbindend element, maar dat laat nog even op zich wachten. Suzanne en Marcel spreken als contingentsleiders het publiek toe en hun woorden zijn een spijker op de kop: “Dit levert heel veel kippenvel op!” zegt Marcel en ze weten het zeker: “We zijn klaar voor de jamboree! Ga genieten en ga het beleven!”

ck opening1Na een beatbox-act komt Margot op het podium om het volkslied van de Verenigde Staten te vertolken. Iedereen kent dit lied, iedereen weet dat het heel erg bij de Verenigde Staten hoort en iedereen voelt hetzelfde: Daar willen we heen, daar doen we het voor, daar hebben we naar toe geleefd! Tenslotte is het eindelijk tijd om de contingentsdas te onthullen: De troepen kunnen hem ontdekken door hun troep-pinata stuk te slaan. Even later heeft iedereen een das om, mensen helpen elkaar met oprollen en omdoen en veel mensen hebben al snel een vriendschapsknoop in hun das, een geweldig gevoel! Nu zijn we echt één contingent en we gaan ongelooflijk genieten van dit contingentskamp en daarna… daarna gaan we genieten van Amerika!