ck ontbijt vrijdag1Het is nog best vroeg als de troepen hun fourage op komen halen en sloffend sjouwen ze hun brood, beleg, melk en eieren door het bos. De ogen zitten nog half dicht, maar dat verandert snel aan de ontbijttafel met stevige boterhammen en koffie. Even later zijn ze klaar voor hun activiteiten.

Dat vroege opstaan valt niet mee en het duurt ook even voordat alle troepen echt uit hun tent zijn. Ook over de outfit wordt nog getwijfeld: een troep-shirt, troep-trui, Scoutfit of toch de oranje contingentspolo. Het kost Sjaak en Tycho van de Kazen al best moeite om hun spullen terug te vinden in hun tent, het is een zooitje! Gelukkig weten ze wel wat ze echt nodig hebben en ze vullen snel hun waterflessen met cola.

ck ontbijt vrijdag2Bij andere troepen wordt nog snel de afwas gedaan, smeren de deelnemers zich in met zonnebrand en als de tenten dichtgeritst zijn en alles is ingepakt, gaan ze snel naar hun activiteit toe. Het verschilt van een workshop tot een spel, van een outdoor-activiteit tot een uitdaging. Net als op de jamboree is er keuze genoeg, eigenlijk is er zelfs te veel keuze! Het wordt en topdag!