wsj ck outdoor vrmi2Bij de Go Challenge in Heino draait alles om buitensport: Klimmen, kanoën, een hoogteparcours, boogschieten, een Jacobsladder en ga zo maar door. De deelnemers hoeven niet te kiezen: Ze kunnen heel veel activiteiten doen en ze hebben tijd genoeg.

Tijn en zijn vrienden van de Nonnevotten staan bij het pijltjes schieten. De instructeur is niet erg onder de indruk, maar uiteraard proberen de Nonnevotten het gewoon opnieuw. Ineens scoort Shelrey wel heel erg hoog en krijgt natuurlijk de complimenten. Als ze klaar zijn, glimlacht Tijn “Ik schoot vanaf mijn plek op het bord van Shelrey, ik heb een beetje geholpen…”

wsj ck outdoor vrmi1Ook bij het klimmen is de sfeer prima: Nick, Tijmen en Ennis zijn al flink hoog in de Jacobsladder geklommen, maar het lukt Tijmen niet om nog één balk hoger te klimmen. Gelukkig willen zijn vrienden wel helpen, zij staan immers al een balk hoger. Ze hijsen Tijmen een stukje op, zodat hij zich verder op kan trekken. Bij de klimmuur gaat het ook goed: Tijn klimt wel erg makkelijk omhoog en ook Floris en Yannick doen hun best. Floris krijgt na twee meter al de slappe lach en kan zich alleen nog giechelend aan de klimgreepjes vast houden. Yannick kijkt hem verbaast aan en schiet omhoog. Daarna heeft hij een volgende uitdaging: “Ik ga proberen om met één hand te klimmen!” zegt hij stoer en hij komt echt een heel eind, gelukkig is hij gezekerd.

wsj ck outdoor vrmi3Ook bij het kanoën gaat het er relaxt aan toe: Kanoën is voor de deelnemers geen enkel probleem en ze peddelen rustig rond. Toch wil Merijn het voor zijn vrienden nog wat spannender maken en hij probeert de kano te laten kapseizen… met succes! Lachend zwemmen zijn vrienden naar de kant en ook een andere kano moet het ontgelden. Geen probleem! De shirts zijn sneldrogend en het is heerlijk weer.

De andere onderdelen bieden ook genoeg uitdaging: Een rondje op een soort fiets, een hoogteparcours of gewoon relaxen op het strandje. Na een paar uur buitensport is het al tijd om terug te gaan naar Ada’s Hoeve, met de bus worden ze terug gebracht en iedereen heeft een prima middag achter de rug.