wsj ck zomo3Op zondagmorgen is het al vroeg erg warm, maar... dat betekent niet dat iedereen wil gaat zitten. De IST'ers en de troepen zijn al druk met inpakken, maar rond 10u zijn ze op het grote terrein: De IST'ers worden hier bedankt en er wordt een groepsfoto gemaakt en de deelnemers spelen het contingentsspel. Daarna is er gelukkig genoeg tijd om de schaduw op te zoeken en te ontspannen.

wsj ck zomo2De deelnemers hopen vanmorgen hun highschool af te ronden en kunnen een aantal verschillende vakken volgen, zoals Physical Education, Biology of het vak French. Het is erg warm, maar dat houdt ze niet tegen! Er wordt gezwomen in de Vecht, deelnemers bouwen typisch Amerikaanse bouwwerken van bamboestokken, er wordt gepuzzeld, deelnemers maken menselijke piramides enz. In de schaduw liggen ook hier en daar groepjes deelnemers: "Wij spijbelen!" roept er eentje en ook een paar troepstafleden liggen relaxt in het zonnetje: "Deze les valt uit!" roepen ze lachend, maar natuurlijk staan ze wel gewoon op als er deelnemers aankomen die de les willen volgen.

wsj ck zomo1Ook de IST'ers willen hun 'opleiding' vandaag afronden en dat lukt! Ze worden hartelijk bedankt voor hun enthousiasme en hun inzet en krijgen een diploma en wat lekkers. Zonder de inzet van deze toppers zou het veel moeilijker worden om zulke mooie activiteiten neer te zetten. Na de spellen gaat een deel van de IST'ers en troepen terug naar de eigen kampterreinen, maar voor één van de witte tenten ontstaat een lange rij: Hier zijn straks de overgebleven sponsorartikelen en badges te koop. Als om 11 uur de verkoop start, gaat het snel met de verkoop en zo kan iedereen toch nog wat extra producten mee naar huis nemen.

Na een mooie ochtend is het tijd voor de lunch, vanmiddag verwelkomen we de ouders en genieten we samen van de sluiting van het contingentskamp.