Ban Ki-moon op de Jamboree

Vandaag brengt Ban Ki-moon een bezoek aan de World Scout Jamboree. Hij geeft een lezing (Ban Ki-Moon SDG Manual) in de Sustainable Development Tent. De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn niet onbekend voor onze deelnemers. Via de friendshipbadge zijn de deelnemers al druk bezig geweest met de SDG’s in het voortraject. Een aantal Nederlandse jeugddeelnemers zijn dan ook enthousiast en nemen een kijkje in de tent.

Ban Ki-Moon is een Zuid-Koreaanse diplomaat en politicus en was secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Hij is nog altijd betrokken bij de VN en de Sustainable Development Goals.

Ban Ki-Moon heeft een mooie boodschap voor onze jeugddeelnemers. Hij vertelt ze, dat hier op de Jamboree, iedereen zijn nationaliteit zou moeten vergeten en een wereldburger is. Dat we als wereldburgers veranderingen kunnen maken en samen kunnen leren. En hij verteld ze dan ook: “Be proud that the world is in your hands!”

Een aantal Nederlandse jeugddeelnemers wilde nog op de foto, maar hier had Ban Ki-Moon helaas geen tijd voor. Gelukkig werd er een groepsfoto gemaakt, zie jij de blauwe petjes achter in de foto?!