Ben je klaar voor jouw voor- of nareis?

Voor de jeugddeelnemers staat er voor of na de Jamboree nog een mooie reis door Zuid-Korea op de planning! Op deze manier zien de jeugddeelnemers nog iets meer van het land en de Koreaanse cultuur. Er is een leuk en divers programma voor je uitgestippeld, waar je zelf ook aan hebt meege-/bedacht! 

Wat staat er dan zoal op het programma?

  • Korean Folk Village

Het Korean Folk Village is een openluchtmuseum ten zuiden van Seoul. Je zou het kunnen vergelijken met het openluchtmuseum in Arnhem. Het park bevindt zich in een natuurlijk gebied met uitzicht op de bergen. In het museum kun je de sfeer proeven van Korea in de 19e eeuw en zien wat de Koreaanse cultuur allemaal te bieden had en heeft! 

  • Hongdae

Hongdae is een populaire en hippe wijk in Seoul en ligt in de buurt van de beste kunstacademies van Zuid-Korea. De creativiteit vind je in de hippe wijk die bekend staat om de vele kunst en cultuur, zijn uitgaansleven, straatartiesten en K-pop-dansgroepen.

  • DMZ

De DMZ is het grensgebied met Noord-Korea, het is een neutrale zone tussen de twee landen. De grens wordt streng bewaakt en aan beide kanten staan militaire klaar om hun kant van het land te verdedigen. Een hele indrukwekkende plek waar de deelnemers veel gaan leren over de verhouding en geschiedenis met Noord-Korea.

Naast deze gave programmaonderdelen zijn er nog een aantal interessante programma’s voor de deelnemers en hun troepstaf op de planning. De deelnemers kunnen hier meer over terug vinden in de reisapp. En via deze live blog delen we alle ervaringen van de bijzondere en gave programma’s met jullie!

Korean Folk Village
Hongdae

Bekijk hier de locaties van de verschillende programma onderdelen