Bezige bijtjes op de Jamboree

Bijna alle honingbijen (Nederlandse IST’ers) zijn sinds zaterdag op het WSJ-terrein aanwezig. En ze gaan gelijk aan de slag! Van het inpolderen van de velden tot het helpen van afval scheiden, iedereen steekt zijn handen uit de mouwen om het terrein in orde te maken voor de deelnemers die morgen arriveren.

Er is een grote restauranttent, ook wel de cafeteria genoemd, waar ontbijt en diner wordt geserveerd. Ook krijgen de IST’ers hier een lunchpakket. Alle IST’ers kunnen ook genieten van een hapje en een drankje bij een van de foodtrucks met muziek en eigen gemaakte entertainment shows.

Net zoals bij de jeugddeelnemers blijft de hitte nog een uitdaging. Het is nu 31 graden, maar door de hoge luchtvochtigheid is de gevoelstemperatuur 40 graden. Gelukkig zijn er voldoende schaduwplaatsen waar veel gerust wordt en waar internationale gesprekken ontstaan. Hier en daar vinden ook al swops plaats!

Zondagavond was de officiële opening voor de IST’ers. Er werden een aantal motiverende toespraken gehouden over hoe belangrijk iedereen is en hoe IST’ers de ervaring voor jeugddeelnemers compleet maken. De show werd afgesloten door een mooie zangact. Wat een gezellige sfeer!

Er moet nog het een en ander gebeuren voordat het terrein klaar is voor de jeugddeelnemers, maar gelukkig zijn er duizenden IST’ers die hier hard aan het werk zijn. De subkamp poorten worden omhoog gezet en komende dagen krijgen de IST’ers trainingen hoe ze hun job kunnen uitvoeren zodat de jamboree een geweldige ervaring wordt voor alle deelnemers. Samen gaan we er een super jamboree van maken!