Culture day at the Jamboree!

Een dag die elke Jamboree weer wordt gevierd is Culture day! Tijdens deze dag presenteren alle troepen hun land door middel van het klaarmaken van typisch eten, het spelen van spellen die alleen in dat land bekend zijn of door het zingen van liedjes. Tijdens deze gezellige dag staat het leren kennen van nieuwe culturen centraal en dat zorgt altijd voor leuke gesprekken!

Nederlandse troepen presenteren zichzelf onder andere door het maken van poffertjes en het uitdelen van stroopwafels. Ook speculazen en dropjes in verschillende smaken liggen klaar om uitgedeeld te worden aan andere landen. Tijdens Culture day presenteren de Nederlandse troepen zich niet alleen door middel van eten, maar ook door het spelen van oud Hollandse spellen. Voor zowel sjoelen als spijkerpoepen hebben wij Nederlanders blijkbaar toch meer talent dan veel mensen uit andere landen!

Andere landen doen ook erg hun best, bij de Zweden wordt de mid zomer dans gedanst, ook de Brazilianen dansen er de hele dag op los. Bij de Koreanen worden verschillende dobbel spelletjes gespeeld. Bij Italië kun je natuurlijk heerlijke pasta proeven. De Mexicanen hadden ook allemaal interessante lekkernijen, mini pizza’s met sprinkhanen…. Aan eten geen gebrek, sommige troepen lieten zich al bij het eerste standje verleiden en liepen de hele dag met een volle buik.

Ook is dit de perfecte dag om te swoppen, fanatieke jeugddeelnemers gaan op jacht en laten met trots hun geswopte dassen, shirts, badges en dasringen zien! En op de vraag waar de jeugddeelnemers het meest trots op zijn als ze aan Nederland denken geven twee meiden van troep Duizendpoot vastbesloten één antwoord: “Dat wij zo goed zijn in het maken van dijken, dat blijkt ook hier weer op de Jamboree waar alle IST’ers zich inzetten om kuilen te graven en dijken te bouwen”. Dat zijn nog eens mooie woorden!