Dag op Suwon University

Vandaag is de eerste dag dat de troepen alternatief programma krijgen aangeboden over de verschillende locaties. Op Suwon University is er ruimte om uit te slapen, de troepen verzamelen hierna voor het ontbijt wat goed is verzorgt door de universiteit.

In de ochtend gaan alle troepen in twee shifts naar Yungneung. Hier worden de troepen met de bus naartoe gebracht, het is niet lang rijden en als Nederlanders hadden wij dit stukje waarschijnlijk gewoon gelopen. Maar je merkt aan alles dat ze heel graag goed voor de troepen willen zorgen! Yungneung is een begraafplaats voor een aantal mensen van het koninkrijk. De begraafplaats bestaat uit een tempel met daarachter de officiële begraafplaats in de vorm van een gras heuvel omringt met beelden. De begraafplaats bevindt zich in een mooi bos waar de deelnemers in de schaduw rustig kunnen rondlopen. Na dit bezoek gaan de troepen terug naar de universiteit voor de lunch.

Na de lunch worden de troepen in twee groepen verdeelt. Groep A bezoekt Seohaerang Cable Car, dit is een gondel die over te water gaat. De deelnemers stappen in en kijken naar de vogels die leven in dit gebied. Aan de overkant wordt een kleine wandeling gemaakt in het gebied wat Jebudo heet. Hierna stappen de troepen weer in de bus op weg naar de volgende stop, een bourgondische tuin, dit ziet er super mooi en netjes uit!

Groep B heeft een heel ander programma. Zij brengen namelijk een bezoek aan de KIA fabriek. Eerst bekijken de deelnemers de fabriek, hier krijgen ze een beeld van het proces van het in elkaar zetten van de auto’s. Ook bekijken de deelnemers de testbaan waar de auto’s worden getest op snelheid. Met 200km/h komen de auto’s langs gerace. Het bezoek wordt afgesloten met een presentatie en een groepsfoto.

De avond wordt afgesloten met een gezamenlijk diner en optreden van een traditionele Koreaanse groep. Door middel van dans en zang laten zij zien hoe in het verleden de rijstvelden bewerkt werden. De deelnemers mochten ook even laten zien wat ze konden. Er wordt geklapt, gezwaaid en gejuicht. Een hele gezellige afsluiter van de dag!