De eerste troepen zijn gearriveerd!

Eindelijk is het zo ver: de eerste troepen arriveren in Zuid-Korea! Na een lange reis, met voor sommige troepen ook een tussenstop, is het fijn om te zien dat de eerste troepen Incheon Airport hebben bereikt. Troepen Vliegend Hert, Penseelkever, Vuurkever, Stadsreus, Klaverblaadje, Meikever, Oranjetipje, Lieveheersbeestje en Vuurvlinder komen verdeeld over de dag aan op het vliegveld in Zuid-Korea. Nadat zij alle tassen van de bagageband af halen, enkele tassen nog extra gecontroleerd worden door de douane en iedereen de sticker in zijn paspoort heeft, kan het avontuur in Zuid-Korea dan echt beginnen!

De troepen worden op Incheon Airport vrolijk onthaald door CMT’ers en IST’ers van het Mediateam. De jeugddeelnemers hebben een lange reis achter de rug en dat is terug te zien aan de vermoeide gezichten. Toch zijn er ook veel grote glimlachen te zien, de reis waar ze zo lang naar uit hebben gekeken is immers van start!

Vanuit het vliegtuig gaan de troepen direct door met de bus naar Pine Resort, hier verblijven de troepen voor of na de Jamboree. Vanuit Pine gaan de troepen dagelijks met de bus op weg naar verschillende programma onderdelen. Zo gaan de jeugddeelnemers onder andere naar het National Folk Museum en naar Lotte World Tower, dat is de hoogste wolkenkrabber van Zuid-Korea! De overige programma onderdelen zijn terug te vinden in de reisapp.

Wil je meer foto’s en video’s zien? Check dan de sociale mediakanalen van het Nederlandse Contingent of neem een kijkje op de beeldbank. En vergeet natuurlijk niet om dagelijks een kijkje te nemen op deze liveblog!