Dutch Contingent got talent!

Gister avond spendeerde de toepen de laatste avond op de Jamboree en die ging niet zomaar voorbij! Jamboree got talent stond namelijk op het programma. Elk land kon zich opgeven om een optreden te verzorgen en dat deden dan ook vele landen.

Ook het Nederlands Contingent gaf zich op. Met een grote groep jeugddeelnemers van verschillende troepen en IST’ers dansten zij op het nummer “Dance the night away”. Dit dansje was een groot onderdeel in voor traject en is alle troepen aangeleerd. De groep die uiteindelijk op de Jamboree op het podium staat, voert een totale choreografie op het nummer uit waarbij in duo’s naast elkaar wordt gedanst. Ze hebben hiervoor meerdere uren geoefend, zowel op Pine als tijdens de generale repetitie op de Jamboree. En wat zag het er goed uit tijdens de show! Wij zijn heel trots op onze dansers.

We spreken met Caroline, Annemieke en Nora van troep Zandloopkever, zij danste ook mee tijdens de Got Talent show. Twee van de drie meiden hebben zich in juni opgegeven en Caroline is er tijdens de voorreis in Pine bijgekomen. “Het is iets wat je maar één keer in je leven meemaakt dus daarom hebben wij deze kans gegrepen” aldus de dames van troep Zandloopkever.

Voorafgaand aan de show waren alle deelnemers backstage aanwezig. De een heel zenuwachtig voor wat er ging komen en de ander vol positieve energie en klaar om te gaan dansen! “De sfeer backstage was zo fijn! Iedereen gaf elkaar high fives en hypte elkaar op, dat was erg gezellig”, zegt Annemieke van troep Zandloopkever. Ook de sfeer in het publiek was fijn, de Nederlanders danste volop mee tijdens ‘Dance the night away’ en ook de andere optredens werden hardop aangemoedigd. De optredens bestonden vooral uit traditionele dansen wat er erg inspirerend uitzag! Na de show kregen alle deelnemers een unieke badge die speciaal is ontworpen voor de show, wat een gaaf cadeau!

Op de vraag hoe deze jeugddeelnemers ‘Got Tallent’ zouden promoten voor de jeugddeelnemers over vier jaar antwoorden zij lachend het volgende: “Wil je een schone wc, doe hier aan mee”. Al snel wordt daar aan toegevoegd dat dat natuurlijk een grapje is en dat jeugddeelnemers zich vooral aan moeten melden, omdat het optreden voor zoveel mensen een eenmalige ervaring is die bijna niemand heeft.